zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
0
(0)

Gedupeerden door de onlusten te Pikin Saron dienen petitie in bij DNA

lees ook ...

SLM klampt zich vast aan wetleasetoestellen om de route naar...

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is woensdag jongstleden voor de achtste keer in minder dan drie maanden tijd in zee gegaan met een leasemaatschappij op de route Amsterdam-Paramaribo. Dit i...

Op 08 augustus jongstleden heeft een afvaardiging van de coöperatieve Vereniging voor de ontwikkeling van de Transport en Logistieke sector in Suriname een petitie overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc LLb.

De gedupeerden geven in de petitie aan, dat aan het imago van de productie sector van Suriname en het het werk imago van de Transport en Logistieke sector in Suriname nationaal en internationaal, door de onlusten van 02 mei 2023 te Pikin Saron schade is aangericht.

De petitionarissen verwachten dat het parlement wetgeving maakt ter bescherming van de investeringen van ondernemers tegen plunderaars met daaraan een schadevergoeding en/of een levenslange gevangenisstraf gekoppeld. Verder is er ook gevraagd dat het transport over de weg 1 x24 uur wordt opengesteld, de overheid de veiligheid garandeert van en naar de hout- en goudvelden. Dit omdat wordt uitgegaan van het feit dat de maatschappelijke rust, orde en veiligheid een aangelegenheid is van de regering.

Parlementsvoorzitter Bee zegt dat er verschillende belangen zijn die spelen. “Als we alles op een weegschaal gooien, zal het resultaat moeten zijn: Rust, vrede en uiteindelijk dialoog om te komen tot een duurzame oplossing. We gaan een oproep doen aan de regering om serieus hiernaar te kijken”. Voorzitter Bee zei blij te zijn dat de vereniging er voor heeft gekozen om bij de volksvertegenwoordiging aan te kloppen en gaf verder aan dat de petitie serieus wordt genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGedupeerden door de onlusten te Pikin Saron dienen petitie in bij DNA