Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Gedupeerde ambtenaren Openbare Werken willen hun geld zien

Geplaatst

op

Michael Sallons OW

Ambtenaren die in dienst zijn genomen van het ministerie van Openbare Werken (OW) hebben geprotesteerd op het hoofdkantoor. Ze zijn het nu meer dan zat en willen hun geld zien. Deze groep heeft al tien maanden gewerkt, maar nooit een cent ontvangen, zegt bondsvoorzitter Michael Sallons.

Door OW-minister Riad Nurmohamed is de commissie evaluatie personeelsaangelegenheden geïnstalleerd om ook deze zaak op te lossen. Echter schijnt dit probleem geen prioriteit te genieten van deze werkgroep, zegt de bondsvoorzitter.

Volgens hem wordt prioriteit gegeven aan zaken die niet dringend zijn. Zo zijn er ambtenaren gehuldigd, waarvan sommigen al overleden zijn of met pensioen. Personen die al met pensioen zijn ontvangen hoe weinig ook wel al wat en kunnen naar de winkel, maar de groep ambtenaren zonder loon kan niets kopen.

Het lijkt er volgens de bondsvoorzitter op dat de commissie ook geen open oor heeft voor de vakbond. Sallons rekent erop dat de mensen vóór de feestdagen op de loonrol worden geplaatst.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
O. Perk
maandag 23 november 2020 01:16

De Sheriff heeft de mond vol van rechtstaat. In zijn woorden ‘Het houden Wet en Recht ” Hij geeft ook aan, het respecteren van instituten. Wel nu, mensen die al 10 maanden werken zonder loon en in de afgelopen 5 maanden dat de Sheriff en zijn kornuiten de lakens uitdelen, geen aanzegging hebben gekregen zijn zonder meer indienst en hebben recht loon. Zij zijn aangenomen door de vorige regering dat was een wettige regering alles wat zij heeft gedaan en afgesproken hebben zij gedaan namens de staat. Tot het moment dat de Sheriff en zijn Deputy het stokje hebben overgenomen.… Lees verder »

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen