dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(1)

Gedrag vp tegenover graman Aboikonie mag nooit meer

lees ook ...

Onderwijsminister Ori: “Strenge maatregelen tegen inac...

Er is een begin gemaakt met het daadwerkelijk saneren van het ambtenarenapparaat. Minister Henri Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur maakte bekend dat 1.032 medewerkers van zijn ministerie van de...

Een lezing over de vredesverdragen die getekend werden met de vrijheidsstrijders der marrons in het verleden, werd kort geleden gehouden door politicoloog Hans Breeveld. Hij bracht naar voren dat de recente handeling van de vp tegenover de graman der Saramaccaners voortaan achterwege gelaten moet worden, omdat er ontzag moet zijn voor het traditioneel gezag.

“Wij hebben altijd geleerd dat er gezag moet worden gegeven aan hoogwaardigheidsbekleders. Het zijn gevoelige punten, maar we moeten de gevoelige punten niet ontlopen,” aldus de politicoloog.

Harmonie en eensgezindheid tussen groepen is aan de orde, maar als duidelijk blijkt dat er verdeeldheid is, kan dat invloed hebben op de jongere generatie. Er moet naar oplossingen worden gezocht om te voorkomen dat prominente burgers, zoals de graman niet de juiste behandeling krijgen.

“We moeten dit land op een zo goed mogelijke manier presenteren,” benadrukt Breeveld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGedrag vp tegenover graman Aboikonie mag nooit meer