vrijdag 19 april 2024
25 C
Paramaribo
8.2 C
Amsterdam
5
(1)

Gedrag vp tegenover graman Aboikonie mag nooit meer

lees ook ...

Fidelia Graand-Galon biedt geloofsbrieven aan in Zuid-Afrika...

Op dinsdag 09 april jongstleden, heeft de Buitengewoon- en Gevolmachtigde Ambassadeur van de Republiek Suriname in Accra, Ghana, Fidelia Graand-Galon, haar geloofsbrieven overhandigd aan de president ...

Een lezing over de vredesverdragen die getekend werden met de vrijheidsstrijders der marrons in het verleden, werd kort geleden gehouden door politicoloog Hans Breeveld. Hij bracht naar voren dat de recente handeling van de vp tegenover de graman der Saramaccaners voortaan achterwege gelaten moet worden, omdat er ontzag moet zijn voor het traditioneel gezag.

“Wij hebben altijd geleerd dat er gezag moet worden gegeven aan hoogwaardigheidsbekleders. Het zijn gevoelige punten, maar we moeten de gevoelige punten niet ontlopen,” aldus de politicoloog.

Harmonie en eensgezindheid tussen groepen is aan de orde, maar als duidelijk blijkt dat er verdeeldheid is, kan dat invloed hebben op de jongere generatie. Er moet naar oplossingen worden gezocht om te voorkomen dat prominente burgers, zoals de graman niet de juiste behandeling krijgen.

“We moeten dit land op een zo goed mogelijke manier presenteren,” benadrukt Breeveld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGedrag vp tegenover graman Aboikonie mag nooit meer