zondag 4 juni 2023
26 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Gedrag vier aangehouden militairen onacceptabel

lees ook ...

Nieuwkomer Grachelle Sluisdom pleit voor welzijn van Surinam...

Grachelle Sluisdom, het nieuwe lid van De Nationale Assemblee (DNA), wil als jonge politica  een rolmodel zijn voor jongeren. In haar 'maiden speech' benadrukte ze haar toewijding aan het welzijn van ...

Minister Krishna Mathoera van Defensie is geschokt en reageert met afschuw over de aanhouding van vier militairen. Er is een onderzoek gaande, waarbij vier militairen van zeer ernstige strafbare feiten worden verdacht. Er is aangifte bij de politie gedaan, waarna de zaak is overgedragen aan de Militaire Politie die de verdachten dan in verzekering heeft gesteld.

“De strafbare feiten waarvan ze worden verdacht zijn zeer ernstig en het vult Defensie met afschuw dat haar medewerkers deel zijn van zulke ernstige misdrijven. Dit past helemaal niet in de kernwaarden, integriteitscodes en het gedrag dat van militairen wordt verwacht. Wij zullen alvast conform de wetgeving deze militairen administratief uit hun ambt schorsen. Indien de gepleegde strafbare feiten inderdaad op waarheid berusten, zullen wij er ook niet voor schromen om de meest ernstige tuchtstraf toe te passen”, benadrukt de bewindsvrouw.

De minister voegt eraan toe dat dit soort handelingen van militairen totaal afwijkt van het beleid van het ministerie. Defensie betreurt dit. De minister zegt dat het geheel integriteitsbeleid in de komende tijd zal worden aangescherpt, terwijl er ook een bewustwording komt over kernwaarden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGedrag vier aangehouden militairen onacceptabel