donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
4.2
(6)

Gedrag Junglecommando Brielle wordt niet geaccepteerd door ministers

lees ook ...

Ondersteuning voor ‘zwangeren in nood’

Brigitte Derby, een Surinaams-Nederlandse kraamverzorgende heeft stichting ’Kraamzorg Tree of Life’ in het leven geroepen om hulpbehoevende zwangeren in Suriname bij te staan vanuit Nederland. Zij hoo...

Op de laatst gehouden persconferentie gaf minister Ramdin van Buitenlandse Zaken aan dat het gedrag vertoond door ex-Jungle Commando (JC) lid Siegfried Brielle niet getolereerd kan worden in onze samenleving. Naar zeggen van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zijn alle gewapende machten die actief waren tijdens de Binnenlandse Oorlog, opgeheven met het tekenen van het Vredesakkoord.

“Dit soort gedrag kan absoluut niet getolereerd worden in een democratische samenleving, waar normen en waarden leidend moeten zijn”, zei Ramdin. Hij verwacht dat de justitiële autoriteiten zullen optreden tegen Brielle, die meent woordvoerder te zijn van de ex-JC-leden en de lijfwacht van de vicepresident. Ramdin zal dit ook bespreken op de regeringsraadvergadering. Brielle uitte onder andere dreigende taal richting journalisten, waarbij hij enkele namen noemde. Dit deed hij online.

Brielle zei ook dat hij informatie heeft dat onder andere zijn naam genoemd is in de zaak waarbij er twee handgranaten gevonden zijn op het erf van journalist Jason Pinas. “Jungle Commando gebruikt geen getapete handgranaten”, liet hij weten. Verder liet Brielle weten dat de dag toen Pinas mishandeld werd door de lijfwachten van de vicepresident, hij er niet bij was. “Als ik erbij was, was de situatie nog erger geweest”, zei hij. Brielle leverde ook kritiek op de president, het OM en andere instituten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

17 REACTIES

17 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGedrag Junglecommando Brielle wordt niet geaccepteerd door ministers