woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Gedichtenbundel Wan Afkati van advocaat en politicus Gerold Sewcharan

lees ook ...

Lijk vermoedelijk vermoorde bejaarde in haar woning aangetro...

De politie van het bureau Groningen heeft op zondagochtend 28 mei 2023, het lijk van de 77-jarige K.B., in verre staat van ontbinding in de keuken van haar woning aan de Smithfieldweg in het district ...

Eltoine Ambatta pseudoniem van de advocaat Gerold Sewcharan heeft door de jaren heen veel gedichten geschreven. Hij gaf zijn poëtische kant op zijn 25ste de ruimte om tot uiting te komen in leiden, Nederland waar hij  rechten studeerde. Bij de viering van 46 jaar staatkundige onafhankelijkheid is hij van plan te debuteren met zijn eerste gedichtenbundel ‘Wan Afkati’

“Geprikkeld door liefde. Liefde voor het land, liefde voor de natuur, liefde voor de medemens. Je krijgt die prikkels en dan moet je die ergens uiten”, legt Gerold Sewcharan uit.

Vanaf 2010 begon hij zijn gedichten te bundelen, die gebruikt werden bij feestelijke gelegenheden van zijn advocatenpraktijk.  Drie jaar geleden besloot hij om de gedichten met de rest van Suriname te delen.

Voor hem is  46 jaar staatkundige onafhankelijkheid op 25 november  een prachtige gelegenheid. De bundel heeft hij opgedragen aan de Republiek Suriname. Voor de samenstelling heeft hij anderen een selectie laten maken. Hiervoor zijn ingezet, echtgenote Mathilde Salm, zijn collega Ruby Wittenberg en Robby ‘Rappa’ Parabirsing van uitgever Ralicon.

Meer dan veertig gedichten vertalen de prikkels, die  Sewcharan door de jaren heen kreeg.  Soms laat hij zich heel kritisch uit.  Zijn gevoelens over zijn geboorteland, de natuur, maar ook het onrecht dat velen in de samenleving ondergaan heeft hij toevertrouwd aan het papier. ‘Wan Afkati’ is een woordspeling van het beroep advocaat en de avocado. Op de omslag  staat een foto van avocado’s.

Sewcharan: “Ik heb voor deze titel gekozen om de verbondenheid van mijn beroep als advocaat en de natuur weer te geven.” De gedichten zijn  overzichtelijk in vijf thema’s onderverdeeld. Zondag word zijn pennenvrucht  gepresenteerd in besloten kring, vanwege de Covid-19-pandemie en de bundel mag worden  bestelt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGedichtenbundel Wan Afkati van advocaat en politicus Gerold Sewcharan