maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
4
(3)

Gedetineerden zullen betere voeding krijgen

lees ook ...

The cost of buses and boats won’t increase

Due to the increase in fuel prices, the National Transport Company, the Organization of Bus and Boat Holders in Suriname, and the Private Line Bus Holders Organization will all receive subsidies. The ...

Gedetineerden zullen betere voeding krijgen. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft de Commissie Aanbesteding Arrestantenvoeding geïnstalleerd. Amoksi gaf tijdens de installatie, aan dat het zorgen voor gezonde voeding ook hoort bij het naleven van de mensenrechten van arrestanten. Om die reden is deze keer bij de samenstelling van de commissie ervoor gekozen ook het ministerie van Volksgezondheid zitting te doen nemen in de commissie.

Het formuleren van het nieuw beleid voor kwalitatieve voeding voor arrestanten en gedetineerden is een van de taken van deze commissie. Daarnaast zal de commissie ook een plan van aanpak concipiëren met aanbevelingen hierover. Ook moet er tijdig een aanbesteding voorbereid en gehouden worden voor de levering van arrestantenvoeding.

Volgens de minister zullen de keukens bij de inrichtingen gemoderniseerd moeten worden, zodat zij zelfvoorzienend kunnen zijn. Dit zal de kosten voor het ministerie drukken. De commissie heeft daarom ook als taak het bestuderen van de mogelijkheid om de keukens van de penitentiaire inrichtingen ook arrestantenvoeding te laten leveren.

Volgens het waarnemend korpshoofd bij het Korps Penitentiaire Ambtenaren, Joyce Pané-Alfaisie, is in voorbereiding hierop een aanvang gemaakt met het hydrophonics landbouwproject, waarbij er groenten wordt geplant in buizen gevuld met water. Hierdoor is er niet veel ruimte nodig voor het beoefenen van landbouw.

In de commissie hebben vertegenwoordigers zitting van Juspol, Theasauri inspecteur, Financiën en Planning, het Korps Politie Suriname, het ministerie van Volksgezondheid/Bureau voor Openbare Gezondheidszorg.

De commissie is ingesteld voor een jaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGedetineerden zullen betere voeding krijgen