woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
1
(1)

Gedetineerden in Suriname worden gevaccineerd tegen Covid-19

lees ook ...

Santokhi: Grondenrechten nog steeds hoog op agenda regering

Te Witsanti wordt door de inheemsen een festival gehouden. President Chandrikapersad Santokhi is zaterdag eregast geweest bij de opening van het inheemse festival. Het dorpsbestuur heeft in samenwerki...

Er zijn vanaf gisteren aangepaste richtlijnen tijdens de rechtszaken ingegaan. Verdachten zullen telefonisch worden verhoord, in verband met de Covid-19-uitbraak in enkele cellenhuizen. De telefonische verhoren zijn nodig om besmettingen van personen die met de strafzaken te maken hebben te voorkomen.

Om dit probleem van besmettingen aan te pakken is er vanuit het ministerie van Volksgezondheid een plan om een mobiele unit in te zetten om gedetineerden in te enten. Dit zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

Mensen die recent besmet of nog steeds ziek zijn, worden niet gelijk gevaccineerd. Het lichaam moet eerst zelf antistoffen opbouwen tegen het virus. Daarna is het mogelijk om de immuniteit op een kunstmatige wijze te stimuleren middels het nemen van een vaccinatie.

Op dit moment zijn 9 gedetineerden en 4 penitentiaire ambtenaren van het Centraal Penitentiaire Inrichting (CPI) Santoboma besmet met Covid-19. Ook onder politie- en penitentiaire ambtenaren zijn er besmettingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGedetineerden in Suriname worden gevaccineerd tegen Covid-19