zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
1
(1)

Gedetineerden in Suriname worden gevaccineerd tegen Covid-19

lees ook ...

President Santokhi wil het Chinese staatshoofd graag ontmoet...

President Chandrikapersad Santokhi zegt gereed te zijn voor een ontmoeting met Xi Jinping, staatshoofd van de Volksrepubliek China. Dit zei het staatshoofd tijdens de viering van het Chinees Nieuwjaar...

Er zijn vanaf gisteren aangepaste richtlijnen tijdens de rechtszaken ingegaan. Verdachten zullen telefonisch worden verhoord, in verband met de Covid-19-uitbraak in enkele cellenhuizen. De telefonische verhoren zijn nodig om besmettingen van personen die met de strafzaken te maken hebben te voorkomen.

Om dit probleem van besmettingen aan te pakken is er vanuit het ministerie van Volksgezondheid een plan om een mobiele unit in te zetten om gedetineerden in te enten. Dit zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

Mensen die recent besmet of nog steeds ziek zijn, worden niet gelijk gevaccineerd. Het lichaam moet eerst zelf antistoffen opbouwen tegen het virus. Daarna is het mogelijk om de immuniteit op een kunstmatige wijze te stimuleren middels het nemen van een vaccinatie.

Op dit moment zijn 9 gedetineerden en 4 penitentiaire ambtenaren van het Centraal Penitentiaire Inrichting (CPI) Santoboma besmet met Covid-19. Ook onder politie- en penitentiaire ambtenaren zijn er besmettingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGedetineerden in Suriname worden gevaccineerd tegen Covid-19