dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Gedetineerden en gevangenispersoneel Hazard krijgen kans op omscholing

lees ook ...

PTC-delegatie bespreekt samenwerking met Santokhi voor ontwi...

Een delegatie van het Polytechnic College Suriname (PTC) heeft een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi om te praten over de rol van de onderwijsinstelling bij de ontwikkeling van h...

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), onder het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd (AWJ), heeft op donderdag 1 februari een reeks vaktrainingen geïntroduceerd voor zowel gedetineerden als penitentiaire ambtenaren van de Strafinrichting Hazard in Nickerie. Deze opleidingen, gericht op Gas, Water en Sanitair (GaWaSa), Elektrotechniek, en Basis koeltechniek, zullen gedurende drie maanden worden aangeboden als deel van een herintegratie-initiatief.

Dit initiatief is het resultaat van een samenwerkingsovereenkomst tussen het Ministerie van Justitie en Politie (JusPol) en AWJ, met als doel het bevorderen van de re-integratie van gedetineerden in de samenleving. Tijdens de openingsceremonie spraken diverse betrokkenen, waaronder Joyce Lapar, Directeur van SAO, C. Shiwllal, waarnemend directeur van Hazard, Naomi Esajas-Friperson, voorzitter van de Raad van Bestuur van SAO, Joyce Pané-Alfaisi, korpshoofd KPA, districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan en minister Steven Mac Andrew van AWJ. Zij verklaarden de trainingen officieel voor geopend.

Dc Gobardhan benadrukte in haar toespraak het belang van tweede kansen in het leven, wijzend op het potentieel voor zowel goede als slechte keuzes bij ieder individu. Zij uitte haar dankbaarheid aan de minister en zijn team voor hun inzet en wenste alle deelnemers veel succes met deze nieuwe stap richting een positieve toekomst.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGedetineerden en gevangenispersoneel Hazard krijgen kans op omscholing