donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
4
(1)

Gedegen uitvoering IMF programma in het verschiet

lees ook ...

Wegafsluitingen ivm vervolg 08 december strafproces

Door het Korps Politie Suriname is vandaag de volgende mededeling gedaan in verband met de voortzetting van het 08 decemberstrafproces op dinsdag 29 november 2022. Enkele wegen en kruisingen nabij ...

Een gedegen start en uitvoering van het IMF-programma. Dat is wat president Santokhi aangaf tijdens het Speciaal Tripartiet Overleg op het Kabinet van de president op 23 december 2021. Het clusterteam van ministers die het Tripartiet Akkoord zal coördineren wordt ondersteund door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de private sector en de vakbeweging.

Het staatshoofd heeft medegedeeld dat prof. Dr. Marten Schalkwijk die belast was met de leiding van het Tripartiet Overleg het voorzitterschap overdraagt aan de heer Willem de Miranda. Professor Schalkwijk zegt van de Miranda. “Hij heeft een groot draagvlak en is kundig om het overleg te leiden en een goed resultaat te leveren voor het eerste evaluatie moment in maart 2022” aldus Schalkwijk.

De Miranda, die tot voor kort als secretaris belast was in het orgaan, is er vanaf het begin bij betrokken geweest om tot een sociaal akkoord te komen. Hij is er van overtuigd goede leiding te kunnen geven aan het overlegorgaan voor het herstellen van de Surinaamse economie. De uiteindelijke taak van het clusterteam is het uitvoeren van de IMF-voorwaarden zodat de leiding van het land deze kan aanbieden voor de periodieke evaluatie.

President Santokhi drukte het clusterteam op het hart, goed op de beleidsdomeinen te letten t.w. het Herstelplan, het strakke IMF-programma en het National Risk Assessment. “Wij moeten de targets gehaald hebben voor het eerste evaluatie moment in maart van het volgend jaar. Wij kunnen ons niet veroorloven de beleidsgebieden niet in orde te hebben, aangezien dit desastreuze gevolgen zal hebben voor de IMF-overeenkomst.”

“Een van de gevolgen van het niet klaar hebben van het eerste evaluatie moment is dat wij gediskwalificeerd kunnen worden en dat de overeenkomst stopt,” waarschuwde de regeringsleider. Het staatshoofd heeft vertrouwen in zijn team en is ervan overtuigd dat met de ingezette deskundigen het IMF-programma effectief ten uitvoer zal worden gebracht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGedegen uitvoering IMF programma in het verschiet