maandag 26 september 2022
27.9 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
5
(1)

Gecertificeerde landbouwers moeten toegang krijgen tot exportmarkten

lees ook ...

In 1982 werden 13 voetballende jongens vermoord

Het volgende bericht gaat over een onverkwikkelijke gebeurtenis in 1982 en moet gezien worden in het kader van de slepende rechtszaak van Desire, Delano Bouterse anno 2022, waar nu wel een eind aan ma...

Tweeëntwintig landbouwers hebben op donderdag hun Goede Agrarische Praktijken (GAP)-certificaat in ontvangst mogen nemen. Zij zijn vorige maand gestart met de training. Deze werd verzorgd door landbouwvoorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Dit vond plaats op het LVV-ressort kantoor te Wanica B.

De landbouwers hebben middels een vol en leerrijk programma de nodige kennis opgedaan in onder andere hygiëne in het veld, toepassing van gewasbeschermingsmiddelen, traceerbaarheid en registratiebeheer. Waarnemend Landbouwdirecteur Soedeshchand Jairam drukte de landbouwers op het hart het aangeleerde toe te passen binnen hun productie.

LVV beoogt hiermee de kennis en bewustwording van landbouwers te vergroten, zodat zij gewassen kunnen verbouwen die voldoen aan de voedselveiligheidsstandaarden om ten einde de toegang te verkrijgen tot de exportmarkten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGecertificeerde landbouwers moeten toegang krijgen tot exportmarkten