vrijdag 29 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

Gecertificeerde landbouwers moeten toegang krijgen tot exportmarkten

lees ook ...

Training ondernemerschap voor Commewijne

Het landelijke trainingstraject van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) doet Commewijne aan. De training “ Basisvaardigheden Ondernemerschap” wordt i...

Tweeëntwintig landbouwers hebben op donderdag hun Goede Agrarische Praktijken (GAP)-certificaat in ontvangst mogen nemen. Zij zijn vorige maand gestart met de training. Deze werd verzorgd door landbouwvoorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Dit vond plaats op het LVV-ressort kantoor te Wanica B.

De landbouwers hebben middels een vol en leerrijk programma de nodige kennis opgedaan in onder andere hygiëne in het veld, toepassing van gewasbeschermingsmiddelen, traceerbaarheid en registratiebeheer. Waarnemend Landbouwdirecteur Soedeshchand Jairam drukte de landbouwers op het hart het aangeleerde toe te passen binnen hun productie.

LVV beoogt hiermee de kennis en bewustwording van landbouwers te vergroten, zodat zij gewassen kunnen verbouwen die voldoen aan de voedselveiligheidsstandaarden om ten einde de toegang te verkrijgen tot de exportmarkten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGecertificeerde landbouwers moeten toegang krijgen tot exportmarkten