zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
4
(1)

Gebruik van drones boven presidentieel paleis verboden

lees ook ...

‘Gangleden’ door de politie opgepakt

De buurtmanagers van het politiebureau Uitvlugt en de majoors van politie R. Nibte en R. Tevreden hebben op donderdag 19 januari bij een vechtpartij, uitgebroken tussen leerlingen van de H.G. Sylveste...

Dit wordt door de woordvoerder van de president, Alven Roosveld heeft aangegeven dat het gebruik van vliegende en of zwevende objecten, de zogenaamde drones en daarmee vergelijkbaar apparatuur verboden is boven en rond de omgeving van het presidentieel paleis, het Kabinet van de President, het Kabinet van de Vicepresident, de ministeries, militaire terreinen en de Centrale Bank van Suriname. 

Voor het vastleggen van beelden boven het Onafhankelijkheidsplein en omliggende overheidsgebouwen dient er expliciet toestemming met onderbouwing van het te dienen belang, te worden gevraagd, bij de ministeries van Openbare Werken en Transport, Communicatie en Toerisme. Indien er geen toestemming is zal het bevoegd gezag genoodzaakt zijn om deze vliegende en of zwevende objecten te verwijderen in het belang van de waarborging van privacy en de algehele veiligheid.

Personen die een drone en daarmee vergelijkbaar apparatuur wensen te gebruiken boven bovengenoemde objecten, kunnen zich richten tot het ministerie van Openbare Werken voor het aanvragen van een ontheffing.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGebruik van drones boven presidentieel paleis verboden