dinsdag 25 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
25.5 C
Amsterdam
5
(1)

Gebroeders Rensch dienen project voor basisschool in Richelieu in

lees ook ...

Rechter verklaart verplichte registratie van ambtenaren onre...

De Werknemers Organisatie van Openbare Werken (WOOW) en een individuele ambtenaar hebben een kortgeding tegen de Staat Suriname en het ministerie van Openbare Werken gewonnen, met betrekking...

Op 4 september 2023 hebben de broers Bernard en August Rensch een projectvoorstel ingediend voor de bouw van een basisschool in Richelieu – Commewijne. Dit voorstel werd persoonlijk overhandigd aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. De Rensch-broers hebben in het verleden al drie schoolprojecten voorgesteld voor scholen in het district Sipaliwini.

De motivatie voor dit nieuwe project kwam voort uit klachten van ouders in Richelieu over het gebrek aan transportfaciliteiten naar Paramaribo. De heren Rensch hebben daarom een gedetailleerde registratie bijgehouden van de behoeften, waaruit blijkt dat er meer dan 300 behoeftige kinderen zijn die de basisschool nodig hebben, variërend van kleuters tot leerlingen in jaar 8.

Vicepresident Brunswijk heeft enthousiast gereageerd op het project en beloofd de verstrekte informatie door te sturen naar de relevante instanties en betrokkenen.

Richelieu is een plaats in het district Commewijne in Suriname. Deze plaats ligt aan de Oostwestverbinding en is met het openbaar vervoer per bus bereikbaar. Sinds 2018 kunnen bewoners aangesloten worden op het waterleidingnet van de SWM. In 2019 werd begonnen met de oplevering van tweehonderd nieuwe huizen in het dorp. Deze worden aan de noordzijde gebouwd, waar in het verleden de plantage Richelieu lag.

Sinds 2014 is een vestiging van de politie van het ressort Tamanredjo. Ook is er een cellenhuis in Richelieu gevestigd. Verder is er een moderne speeltuin en zijn er supermarkten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGebroeders Rensch dienen project voor basisschool in Richelieu in