dinsdag 25 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
0
(0)

EXPOSIEBRAM gehouden in BRAZILIË

lees ook ...

MinOWC start projecten om leerachterstanden te verminderen

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft leerkrachten opgeroepen om extra uren te draaien tijdens de vakantie om leerlingen met leerachterstanden te ondersteunen. Minister He...

De laatste week van de maand augustus stond in het teken van EXPOSIBRAM 2023, een evenement dat plaatsvond in de Hangar Centro de Convenções & Feiras da Amazônia te Belém (PA), Brazilië, van 28 tot en met 31 augustus.

Exposiebram is een evenement rond regionale kennisdeling dat ook het Emsaga-project dat in Suriname gaande is, regardeert. In dit verband hebben afgevaardigden van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), NIMOS en de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) deelgenomen aan dit congres.

Tijdens het evenement heeft de delegatie, onder leiding van Anuradha Monorath (voorzitter EMSAGS-project, tevens onderdirecteur Mijnbouw) kennis vergaard over onderwerpen, zoals de implementatie van kunstmatige intelligentie in de mijnbouwindustrie.

Ook werden er innovatieve benaderingen besproken voor duurzame en verantwoorde  mijnbouw methoden. Het concept van het delen van voordelen met lokale gemeenschappen heeft specifieke interesse bij de delegatie gewekt.

De samenkomst legt sterk de nadruk op het stimuleren van milieubewuste benaderingen binnen de ambachtelijke en kleinschalige  goudmijnbouw sector (ASGM) en komt met name ten goede aan overheidsinstellingen die verantwoordelijk zijn voor het monitoren van de mijnbouwsector.

De deelname aan EXPOSIBRAM 2023 vond plaats in het kader van de capaciteitsversterking en kennisuitwisseling dat is ingebed in het EMSAGS-project. Het zevenjarig project wordt voornamelijk gefinancierd door de Global Environmet Facility (GEF) met tussenkomst van de United Nations Development Programme (UNDP).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEXPOSIEBRAM gehouden in BRAZILIË