dinsdag 28 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
5
(2)

Gebrek verstand beleidsmakers; nog geen nieuw minimum uurloon

lees ook ...

President stelt werkgroepen aan voor landelijke gebieden

Om de problemen in verschillende gebieden op te lossen, heeft president Santokhi op donderdag 23 maart 2023, werkgroepen geïnstalleerd voor de ontwikkeling van Para, Commewijne, Creola en omgeving. ...

De uitvoering van de ingang van het Algemeen Minimumloon van SRD 38,50 per uur is  aangehouden, omdat minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken vanaf afgelopen week in consultatie is met diverse organisaties van/en actoren uit het bedrijfsleven over het nieuwe Algemeen Minimumloon.

Een cluster van ministers heeft afgelopen zaterdag ook een onderhoud gehad met diverse organisaties van het bedrijfsleven over deze issue, maar ook over andere pijnpunten. De AWJ-minister zal op woensdag 22 februari 2023, zijn bevindingen, vastgelegd in een Raadsvoorstel, presenteren aan de Regeringsraad ter besluitvorming.

Hierna zal onmiddellijk tot implementatie worden overgegaan door het opmaken van een beschikking om vervolgens over te gaan tot publicatie in het Staatsblad.

Het is bespottelijk dat geschoolde leiders van een land het nieuwe minimum uurloon niet ruim (2 of3 maanden) van tevoren kunnen vaststellen. Dat ze niet eens snappen dat je een bedrijf niet met een verhoging (van SRD 20 naar SRD38,50) kan confronteren. Ze hebben allerlei hogeschool titels voor hun naam, maar aan de genomen beslissingen kan je dat niet aflezen. Het is uiterst triest dat mensen die een heel land moeten besturen niet schijnen te weten wat vooruitkijken is. Deze beslissing had twee maanden geleden genomen kunnen worden. Er zijn genoeg financieel deskundigen en economen die konden voorspellen dat de wisselkoersen zo een vlucht zouden nemen.

Het is MEER dan ACHTERLIJK om een NIEUW MINIMUMLOON op HETZELFDE moment dat het geimplementeert moet worden, bekend te maken. Ze zijn er niet eens verlegen en beschaamd om dat zij zo iets simpels niet van te voren hebben bekeken en op tijd hebben bekendgemaakt. 

Als ze toch zoveel van Nederland houden, waarom neemt men op dat gebied dan geen voorbeeld aan hen? Als randdebielen gedragen zij zich! Bovenstaande komt voort uit voortdurende ergernis aan zulk randdebielen gedrag.

 

 

Trish

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGebrek verstand beleidsmakers; nog geen nieuw minimum uurloon