zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Gebrek aan adequate respons op criminaliteit in Suriname frustreert winkeliers

lees ook ...

Gretl Wolfram, voorzitter van de Winkeliers- en Ondernemersvereniging Suriname (WOVS), uitte recentelijk haar twijfels over de inzet van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) in de strijd tegen criminaliteit. “Niet alleen ondernemers en winkeliers, maar elke burger verdient een veilig gevoel, en ik ben er niet van overtuigd dat Juspol hierin slaagt”, zegt ze. Wolfram signaleert een toename in brute roofovervallen op winkeliers, met dagelijks minstens één beroving afgelopen week.

Ondanks gesprekken tussen WOVS, de Suriname-Chinese United Association (SCUA), Juspol en het Openbaar Ministerie (OM) over verbeterde beveiligingsmaatregelen, zoals meer patrouilles, blijven concrete acties uit. “We boden aan om te helpen waar mogelijk, maar zagen geen vooruitgang. Misschien is samenwerking met het Nationaal Leger een optie, maar uiteindelijk bepalen zij het beleid,” licht Wolfram toe.

De vereniging tracht winkeliers en ondernemers te ondersteunen met veiligheidstips, waaronder advies over camerabeveiliging en buurtparticipatie. De voortdurende berovingen leiden echter tot demotivatie en vertrek onder ondernemers. Wolfram roept de regering op om haar belofte na te komen en de veiligheid van burgers te waarborgen. “Hou je aan je woord”, drukt de WOVS-voorzitter de regering op het hart.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGebrek aan adequate respons op criminaliteit in Suriname frustreert winkeliers