woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
5
(1)

Gebouwen Sociale Zaken krijgen opknapbeurt

lees ook ...

Ambassadeur Ori wil participatie Suriname aan WTO verhogen

De ambassadeur van Suriname in Frankrijk, Henry Ori, heeft op dinsdag 07 februari 2023 een werkbezoek gebracht aan het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ...

Twee gebouwen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) krijgen een opknapbeurt. Dit is in verband met het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). Het gaat om gebouwen, die momenteel in deplorabele staat verkeren. Onderdirecteur Clifton Braam van het Directoraat Cultuur zegt dat de constructiemedewerkers woensdag het hoogste punt van de bouw hebben bereikt. Het ligt in de planning om de werkzaamheden binnen een jaar op te leveren.

De bedoeling is ook dat binnen deze fase van het programma,  binnenkort ook het hoofdgebouw van het ministerie van Justitie en Politie zal  worden aangepakt. Binnen dit programma zullen in totaal zeven panden in de historische binnenstad van Paramaribo, die voorkomen op de Unesco Werelderfgoedlijst, worden hersteld. “Wat wij hebben moeten wij conserveren en renoveren”, stelt onderdirecteur Braam.

Braam tijdens de rondleiding. Foto: CDS

De onderdirecteur zegt verder dat er binnen het programma voldoende rekening gehouden is met onderhoud. “Het is heel belangrijk, want over vijf jaar moeten wij niet weer hier staan om te zeggen wij gaan weer beginnen met renovatie.” Om voldoende aandacht te besteden aan het onderhoud, zijn overeenkomsten getekend met betrokken ministeries.

“Deze afspraken zijn bedoeld om de renovatie beter ter hand te nemen, dan de manier waarop het geschiedt. Er wordt in dat kader gekeken in de richting van beheersraden om ervoor zorg te dragen dat het mooi blijft en onderhouden wordt.”

Braam zegt verder dat binnen het PURP-programma ook de rehabilitatie van de Waterkant omvat. Daarnaast zal ook het vraagstuk van parkeren in de binnenstad worden aangepakt en de kwestie van dak en thuislozen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGebouwen Sociale Zaken krijgen opknapbeurt