zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

GCCA+ Project voor klimaatadaptatie in Suriname toont veerkracht

lees ook ...

Beroving bij Koreastraat: slachtoffer in worsteling met rove...

Op zondag werd M.R. (56) slachtoffer van een beroving in de Koreastraat, waarbij ze betrokken raakte bij een worsteling met een van de belagers, resulterend in pijn over haar hele lichaam. Twee rov...

Het GCCA+ project voor Klimaatadaptatie in Suriname heeft aanzienlijk bijgedragen aan de weerbaarheid tegen de effecten van klimaatverandering. Dit initiatief, ontwikkeld door de Europese Unie en het United Nations Development Programme (UNDP) in samenwerking met de Surinaamse regering, presenteerde tijdens de afsluitingsceremonie op 30 april 2024 de diverse resultaten in de Royal Ballroom van Hotel Torarica.

Het project had twee hoofddoelen: het versterken van de weerbaarheid van de districten Coronie en Nickerie tegen de stijgende zeespiegel en het verbeteren van water- en rampenbeheer. Dit omvatte maatregelen om ontbossing tegen te gaan en mangroven te gebruiken als natuurlijke bescherming tegen klimaatgerelateerde rampen. Bovendien werd er gewerkt aan het beschikbaar stellen van nieuwe online data over mangroven.

“De lijst van behaalde resultaten is aanzienlijk”, verklaarde Berdi Berdiyev, UNDP Deputy Resident Representative. Een opmerkelijke prestatie was de installatie van 45 hydro- en meteorologische instrumenten verspreid over het land, waarmee gegevens worden verzameld voor vroegtijdige waarschuwingen en preventieve maatregelen tegen rampen. “Het overkoepelende doel is om effectiever om te gaan met de toenemende klimaatverandering, waaronder droogte, overstromingen en andere klimaatgerelateerde gebeurtenissen die vaker voorkomen dan voorheen,” aldus Berdiyev.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGCCA+ Project voor klimaatadaptatie in Suriname toont veerkracht