dinsdag 24 mei 2022
26.3 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

GBB wil achterstand ministerie inlopen

lees ook ...

Onderneming Pomeroon bezoekt President Santokhi

President Chandrikapersad Santokhi heeft op vrijdag 20 mei 2022 bezoek gekregen van de onderneming Pomeroon die gespecialiseerd is in onder andere mangrove die naar zeggen van de organisatie kan bijdr...

Minister Dinotha Vorswijk, van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), heeft bekendgemaakt, dat  de achterstanden van het ministerie worden weggewerkt. Het tekort aan voertuigen en grondinspecteurs laat zich hierbij voelen. Daarom is voor de aanschaf reeds een begroting opgesteld. Toch is het onzeker wanneer men zal kunnen beschikken  hierover. Er is een aantal grondinspecteurs in dienst genomen om het tekort op te heffen.

Vorswijk meldt ook dat het ministerie bij haar aantreden reeds te kampen had met deze ernstige achterstand, maar dat die binnenkort tot het verleden zal gaan behoren.

De achterstanden voor het verstrekken van grondbeschikkingen zijn nog het grootst in de districten Wanica en Nickerie.  Paramaribo en Coronie, zijn binnenkort aan de beurt voor het inlopen hiervan.

De bewindsvrouw zegt ook, dat er nog steeds mensen bestaan die zich uitgeven als vertegenwoordigers van het ministerie. Het zijn malafiden, die hoge bedragen eisen van burgers. Vorswijk heeft benadrukt dat overheidsgronden niet worden verkocht.

Het ministerie wil binnenkort overgaan tot de publicatie van namen van mensen die in aanmerking zijn gekomen voor grond. In het verleden is dit over het hoofd gezien, maar nu zal er een begin daarmee worden gemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGBB wil achterstand ministerie inlopen