maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
3
(1)

GBB streeft naar gebruikersvriendelijk digitaal platform voor grondaanvragen

lees ook ...

Een eerbetoon aan de legendarische Trena Yellow Birds

Op donderdag 13 juni ontvingen wij met droefheid het bericht van het overlijden van de geliefde voorzitter en mentor van Sportvereniging Yellow Birds, W. Orlando Renfurm. In Yellow Birds stond hij ...

Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) heeft een belangrijke stap gezet in het verbeteren van de efficiëntie en transparantie van het grondaanvraagproces door de introductie van een nieuw digitaal systeem. Dit werd gisteren gepresenteerd aan president Chan Santokhi. Sinds 2020 is het ministerie bezig met het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke werkwijze om de aanvraagprocedure te verduidelijken en dubbele uitgiften te voorkomen.

Volgens GBB algemeen directeur Siew Ramsukul was het voorheen lastig om de status van aanvragen bij te houden en kostte het veel tijd en moeite om informatie te achterhalen. Het nieuwe digitale systeem biedt nu de mogelijkheid voor aanvragers om online de status van hun aanvragen te volgen door benodigde bestanden te uploaden op de website.

Met de ondersteuning van een backoffice team zal het ministerie niet alleen sneller kunnen handelen, maar ook nauwkeurige inventarisaties kunnen maken. Bovendien zal het systeem bijdragen aan transparantie, tijdsbesparing en het verminderen van fouten en fraudegevallen.

Chris Calor, voorzitter van de Conversie Unit, benadrukt dat het systeem gebruikersvriendelijk is. Voor degenen die minder technisch onderlegd zijn, is er hulp beschikbaar van derden of ambtenaren op het Domeinkantoor. Hoewel de database momenteel nog niet toegankelijk is voor het publiek, wordt er nog gewerkt aan het verbeteren ervan.

President Santokhi heeft de technici aangemoedigd om de website zo toegankelijk mogelijk te maken, inclusief via mobiele telefoons, en om te kijken naar mogelijkheden voor een applicatie. Hij benadrukte ook het belang van het kunnen indienen van nieuwe grondaanvragen via de website. Volgens Calor wordt verwacht dat het systeem binnen ongeveer drie weken operationeel zal zijn.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGBB streeft naar gebruikersvriendelijk digitaal platform voor grondaanvragen