zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

GBB reikt 466 grondpapieren uit te Goede Verwachting

lees ook ...

Beroving bij Koreastraat: slachtoffer in worsteling met rove...

Op zondag werd M.R. (56) slachtoffer van een beroving in de Koreastraat, waarbij ze betrokken raakte bij een worsteling met een van de belagers, resulterend in pijn over haar hele lichaam. Twee rov...

Er zijn door het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), woensdag, in totaal 466 grondpapieren uitgereikt aan bewoners te Goede Verwachting. Na lang wachten hebben de bewoners van dit gebied, meer bekend als Witboiti, eindelijk hun bereidverklaringen en toewijzingsbeschikkingen in ontvangst mogen genomen.

Districtscommissaris (dc) van Paramaribo-Zuidwest, Fulgence Javinde, is tevreden met het feit dat burgers die langer dan 30 jaren hebben gewacht, eindelijk hun grondpapieren in handen hebben. De burgervader merkt verder op dat belanghebbenden hun verplichtingen moeten nakomen om de titel op grondhuur te krijgen. De nodige zaken moeten in orde gemaakt worden, zodat de documenten niet vervallen.

Parlementslid Edgar Sampi is blij dat er hiermee invulling is gegeven aan de verkiezingsbelofte van regering-Santokhi. Ook drukte hij de burgers op het hart hun zaken in orde te maken. Het is de bedoeling om het occupatie probleem op te lossen en de bewoners zekerheid te bieden.

Volgens GBB-minister Dinotha Vorswijk is het de bedoeling dat de overige occupatiegebieden afgehandeld worden, terwijl er onderhandeld wordt met de rechtmatige eigenaren. Echter geeft de bewindsvrouw aan dat burgers het occuperen van gronden achterwege moeten laten, omdat ze vervolgd zullen worden door de autoriteiten.

“Occupatie is bij wet strafbaar en zal niet getolereerd worden, daarom heeft iedere burger de mogelijkheid om zich online te registreren. Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer werkt hard om de achterstand van het aantal grondaanvragen in te lopen,” benadrukte Vorswijk.

Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf aan iedere burger recht heeft op een stuk grond, maar dat het niet de bedoeling is dat burgers blijven occuperen. Hij voegde eraan toe dat burgers die nog niet in aanmerking zijn gekomen voor grondpapieren, de moed niet moeten opgeven want, er komt een vervolgd traject voor Goede Verwachting. De ontbossingen van de uitgegeven projecten zullen vanaf januari 2023 starten, zodat belanghebbenden toegang krijgen tot hun percelen om een woning op te zetten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGBB reikt 466 grondpapieren uit te Goede Verwachting