maandag 8 augustus 2022
27.7 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
3
(2)

Surinaamse minister grondzaken blijft voorlopig thuis

lees ook ...

US embassy donates US$345,600 for restoration Elisabeth Sams...

The U.S Ambassador Karen Lynn Williams spoke with Cynthia MacLeod chairman of Elisabeth Samson House concerning a donation and restoration of the Elisabeth Samson House at Wagenwegstraat 22, which has...

Minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) zal voorlopig thuis blijven. Ze is schriftelijk door president Chan Santokhi hiervan op de hoogte gesteld, omdat het onderzoek nog gaande is. Volgens rapportage van de presidentiële onderzoekscommissie die de kwestie Pokie moest onderzoeken, zijn er op politiek bestuurlijk opzicht fouten gemaakt bij grond- en concessie-uitgiften. Met de bewindsvrouw was afgesproken, dat zij bij deze zaken eerst moest afstemmen met de regeringstop.

Op een regeringspersconferentie vanmiddag heeft president Santokhi gezegd, dat minister Pokie heeft toegegeven dat er op politiek bestuurlijk opzicht fouten zijn gemaakt. De onderzoekscommissie heeft de rechtmatigheid van de handelingen van de minister onvoldoende kunnen beoordelen door het korte tijdsbestek en de druk die was ontstaan op de integriteit van de commissie.

Minister Pokie heeft schriftelijk in een brief aan president Santokhi protest aangetekend tegen jurist Anenda Veldman als voorzitter van de presidentiële onderzoekscommissie. Veldman is adviseur van assembleevoorzitter Marinus Bee, die een opponent is van Pokie. Ook is Veldman adviseur van vicepresident Ronnie Brunswijk. Veldman is volgens Pokie te nauw betrokken bij zaken, waardoor zij twijfelde aan de onafhankelijkheid en objectiviteit van de commissie.

Er komt een nieuwe commissie die alsnog de rechtmatigheid van de handelingen van minister Pokie moet beoordelen. “Hangende het onderzoek is de minister met verlof,” zei de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse minister grondzaken blijft voorlopig thuis