dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
3
(2)

Surinaamse minister grondzaken blijft voorlopig thuis

lees ook ...

Simons: There isn’t a difficult dialing method

The National Democratic Party (NDP) opposes a convoluted electoral system reform. This was raised during a question from the crowd at the management meeting on Saturday night in Ocer. The NDP, accordi...

Minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) zal voorlopig thuis blijven. Ze is schriftelijk door president Chan Santokhi hiervan op de hoogte gesteld, omdat het onderzoek nog gaande is. Volgens rapportage van de presidentiële onderzoekscommissie die de kwestie Pokie moest onderzoeken, zijn er op politiek bestuurlijk opzicht fouten gemaakt bij grond- en concessie-uitgiften. Met de bewindsvrouw was afgesproken, dat zij bij deze zaken eerst moest afstemmen met de regeringstop.

Op een regeringspersconferentie vanmiddag heeft president Santokhi gezegd, dat minister Pokie heeft toegegeven dat er op politiek bestuurlijk opzicht fouten zijn gemaakt. De onderzoekscommissie heeft de rechtmatigheid van de handelingen van de minister onvoldoende kunnen beoordelen door het korte tijdsbestek en de druk die was ontstaan op de integriteit van de commissie.

Minister Pokie heeft schriftelijk in een brief aan president Santokhi protest aangetekend tegen jurist Anenda Veldman als voorzitter van de presidentiële onderzoekscommissie. Veldman is adviseur van assembleevoorzitter Marinus Bee, die een opponent is van Pokie. Ook is Veldman adviseur van vicepresident Ronnie Brunswijk. Veldman is volgens Pokie te nauw betrokken bij zaken, waardoor zij twijfelde aan de onafhankelijkheid en objectiviteit van de commissie.

Er komt een nieuwe commissie die alsnog de rechtmatigheid van de handelingen van minister Pokie moet beoordelen. “Hangende het onderzoek is de minister met verlof,” zei de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse minister grondzaken blijft voorlopig thuis