maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(2)

Gavin Ooft: modelleren en voorspellen in het Surinaamse economische landschap

lees ook ...

PTC-delegatie bespreekt samenwerking met Santokhi voor ontwi...

Een delegatie van het Polytechnic College Suriname (PTC) heeft een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi om te praten over de rol van de onderwijsinstelling bij de ontwikkeling van h...

Gavin Daniël Matthias Ooft voltooide zijn doctoraatsonderzoek met het proefschrift “Modelleren en Voorspellen van Inflatie in Suriname”. Tijdens een openbare zitting in de Centrumkerk, de officiële aula van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), slaagde hij erin zijn proefschrift met succes te verdedigen.

Inflatie, oftewel de stijging van het algemene prijspeil, vormt een kritieke indicator voor beleidsmakers, consumenten en bedrijven in het besluitvormingsproces. Het streven van beleidsmakers om inflatie laag te houden, is gebaseerd op het besef dat hoge inflatie verschillende ongewenste effecten kan hebben voor de samenleving.

Door middel van een grondige analyse van historische cijfers uit de periode 1961-2022 onderzocht Ooft welke factoren inflatie in Suriname teweegbrengen. De geïdentificeerde bepalende factoren werden vervolgens geïntegreerd in econometrische modellen om inflatie te voorspellen. Dit onderzoek levert niet alleen een waardevolle bijdrage aan de Surinaamse literatuur en modelontwikkeling, maar biedt ook bruikbare methoden voor het voorspellen van inflatie in Suriname en vergelijkbare landen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGavin Ooft: modelleren en voorspellen in het Surinaamse economische landschap