maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
4
(4)

Gavin Kensmil Cum Laude afgestudeerd

lees ook ...

Kanker, tweede belangrijkste doodsoorzaak in Suriname

Kanker is wereldwijd een belangrijke doodsoorzaak. In Suriname is kanker de tweede belangrijkste doodsoorzaak. Het aantal sterfgevallen door kanker is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. De mee...

Gavin Dwayne Kensmil is Cum Laude afgestudeerd aan de Stephen F. Austin University(SFA) met een major in kinesiologie(bewegingsleer). “Graduating Cum Laude Gavin Dwayne Kensmil”, zo klonk het vrijdagavond rond kwart voor tien Surinaamse tijd. Dit werd gevolgd door gejoel uit de zaal.

Hij vertrok uit Suriname en ging naar de Canarias Basketball Academy in Spanje. In 2017  verhuisde hij  naar de Verenigde Staten, waar hij achtereenvolgens Iona College (2017-18) en Navarro College (2018-2019) bezocht.

Vanaf 2019 zit hij bij SFA waar hij zowel op het basketbalveld als in de schoolbanken uitblonk. In zijn eerste seizoen werd hij  gekroond tot Southland Conference Newcomer of the Year. Hij  zat kort daarna in Southland All-Conference Second Team en behoorde hij in 2020 tot de National Association of Basketball Coaches Honors Court met een 3.2 GPA en maakte hij deel uit van de Southland Conference Spring 2020 Commissioner’s Honor Roll, een erkenning voor goede student-sporters met een GPA van minimaal 3.00. Het zijn stuk voor stuk verworvenheden, die getuigen van zijn  kundigheid.

Dit jaar werd Kensmil uitgeroepen tot ‘Student Athlete of the Year’ van de SLC met een 3.52 GPA,  wist hij een plek te verwerven in het First Team All-Academic. In maart was de basketballer een unanieme keus voor het Southland First Team All-Conference. Hij leidde grandioos de SLC met een schotpercentage van 63,5 procent en was ook nummer één in offensive rebounds (3,1). Met gemiddelden van 16,8 punten en 7,9 rebounds hielp hij SFA aan een 12-3 winst-/verliesstaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGavin Kensmil Cum Laude afgestudeerd