dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Gaten op asfaltwegen in Suriname worden binnenkort aangepakt

lees ook ...

DNA krijgt nieuwe vergaderzaal

De nieuwe vergaderzaal van de Nationale Assemblee en de daarbij horende ruimtes moeten volgens de bouwplanning, binnen een jaar staan op het terrein aan de Grote Combeweg en de Henk Arronstraat. Vi...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) en de Wegenautoriteit Suriname (WA) zullen binnenkort beginnen met het rehabiliteren van verschillende asfaltwegen. Minister Riad Nurmohamed geeft aan dat, ondanks beperkte middelen, er gestart zal worden met deze werkzaamheden, waarbij de ernstig beschadigde wegen prioriteit krijgen. OW erkent dat de behoefte groot is, maar vanwege de beperkte middelen zal er op een andere manier worden aangepakt, met het oog op duurzaam wegbeheer.

In fase één zullen de volgende wegen worden aangepakt: Veldhuizenlaan, Verlengde Gemenelandsweg, Kasabaholo, Heiligenweg, Latourweg, Brokopondostraat, Jan Steenstraat, Powisistraat, Van ‘t Hogerhuysstraat, Willem Campagnestraat, Hernhutterstraat, Van Idsingastraat, Koningstraat en Prinsessenstraat. In fase twee zullen de kleinere wegen die aansluiten op de hoofdwegen worden aangepakt. De kosten voor deze twee fasen bedragen ongeveer USD 95.000.

Daarnaast zullen diverse wegen in de districten Saramacca, Commewijne, Para, Brokopondo en Marowijne worden bezand. Onlangs heeft er een aanbesteding plaatsgevonden voor de aankoop van twee nieuwe graders en ander zwaar materieel, om de werkzaamheden in alle districten soepeler te laten verlopen en om de wegen vaker te kunnen egaliseren.

Binnenkort zal er ook een aanbesteding plaatsvinden voor de aanpak van nog 5 wegen, waaronder de Gompertstraat, Anamoestraat, Tourtonnelaan, Kwattaweg (Monkshoop tot en met Tweede Rijweg) en van Sidodadiweg tot en met Damboengtong in Saramacca.

De minister van OW benadrukt dat er, ondanks de beperkte middelen, keuzes worden gemaakt voor duurzaam wegbeheer. Het beleid van lap- en plakwerk zal de komende jaren hetzelfde blijven. Er wordt echter gewerkt aan duurzaam herstel van ernstig beschadigde delen van de wegen, wat binnenkort zal plaatsvinden.

Volledig herstel van wegen is momenteel niet haalbaar vanwege de beperkte middelen van het ministerie. Elk jaar zullen nieuwe wegen worden toegevoegd aan de lijst van aan te pakken wegen, in het kader van duurzaam beheer en herstel van de vele verwaarloosde wegen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGaten op asfaltwegen in Suriname worden binnenkort aangepakt