vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
0
(0)

Gallery Eygi Du nieuwe stijl

lees ook ...

Military soldiers who have been promoted must keep learning

The National Army is forced to be inventive not just by technological advancements in the military sector but also by the complexity of the threats. Therefore, soldiers will also need to consider thei...

Gallery Eygi Du is al 41 jaar een begrip. Carla Tuinfort heeft al die jaren in goede en slechte tijden dit werk voortgezet. Nu kiest zij na een periode van ziekte voor een nieuwe aanpak. De managementteam is nu uitgebreid met Liesbeth Peroti. Er is nu een eigen website, een podcast en men is ook op social media zichtbaar. Nu werkt het team achter de schermen  vanwege covid-19.

Vanaf 2013 heeft Gallery Eygi Du een plek in de lobby en een unit in het SMS-gebouw. De gallery draaide van 2017 tot 2018 niet optimaal, vanwege ziekte van Tuinfort. In de lobby van SMS hangen werken van Erwin de Vries, Leo Wong Loi Sing, Soeki Irodikromo, Djinti, houtsnijwerken en inheemse aardenkruiken. In de laatste unit, zijn er ook werken van andere Surinaamse kunstenaars. De pandemie  remt nu ook voor de gallery openbare activiteiten. Toch werkt de 68-jarige Tuinfort en haar nieuwe partner achter de schermen aan een vernieuwd recept. Peroti bruist van energie.

Op voorstel van Peroti is de samenwerking begonnen in augustus 2020. Peroti is een bewonderaar van Tuinfort in de kunst- en cultuursector.  “Voor haar is de culturele verrijking belangrijker dan de financiële. Als iets jongere hebben we meer de focus daarop maakt Peroti duidelijk. ” Vanwege het bewustzijn dat kunst verfijnend werkt en inzichten geeft, wordt die culturele verrijking niet uit het oog verloren. “Maar het financiële is ook belangrijk om de business te kunnen draaien”, aldus Peroti.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGallery Eygi Du nieuwe stijl