zaterdag 25 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(2)

Gajadien wil publicatie gronduitgifte; dreigt met rechtszaak tegen staat

lees ook ...

Onweer veroorzaakt stroomstoringen

Er zijn nu regelmatig stroomonderbrekingen. In het afgelopen weekend is dat gegroeid in het EPAR netwerk  in Paramaribo van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). Men moest omgaan met storingen in Par...

De fractieleider van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), Asiskumar Gajadien, is niet te spreken over het grondbeleid in Suriname. De regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft bij haar aantreden transparantie aan het volk beloofd. Echter is er volgens hem nog onvoldoende daarvan te merken. De volksvertegenwoordiger heeft intussen zijn misnoegen schriftelijk kenbaar gemaakt aan het staatshoofd.

Volgens hem moet gewerkt worden aan verbetering van het gronduitgiftebeleid. Er is gewerkt aan de Anticorruptiewet waarin een aantal veiligheden zijn ingebouwd. Een van de zaken is te zorgen voor transparantie. Alles wat uitgegeven wordt moet gepubliceerd worden. “We zien geen enkele publicatie. Ook de vorige regering heeft dat niet gedaan. Ik heb steeds aan de bel getrokken en nu wij aan de macht zijn doe ik dat weer.”

Als de publicatie van de uitgegeven domeingronden uitblijft, dreigt hij met een rechtszaak tegen de staat omdat transparantie wettelijk is vastgesteld. Zelfs parlementariërs hebben binnen de korste keren grond gekregen.

Gajadien hekelt ook de ongecontroleerde uitgifte van goud- en houtconcessies. Ze worden uitgereikt aan individuen, waarbij alle wettelijke voorwaarden om in aanmerking te komen voor een concessie worden genegeerd. Hij vindt dat de concessies moeten worden ingetrokken als die niet voor de juiste doeleinden worden gebruikt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGajadien wil publicatie gronduitgifte; dreigt met rechtszaak tegen staat