woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Gajadien: “VHP niet meer afhankelijk met 34 zetels”

lees ook ...

Weersverwachting voor Suriname: regenbuien en onweer

De Meteorologische Dienst Suriname voorspelt voor vanavond en vannacht lokaal periodes met lichte tot matige regenbuien. Er is ook kans op onweer, vooral in het binnenland. Voor vandaag worden voornam...

Tijdens een massameeting zaterdagavond heeft de VHP, onder leiding van ondervoorzitter en fractieleider Asiskumar Gajadien, haar ambitieuze doel voor de komende verkiezingen van 25 mei 2025 aangekondigd. Gajadien verklaarde dat het niet onmogelijk is dat de oranje partij met 34 zetels uit de bus komt. Hij baseert deze voorspelling op het aantal kiezers dat in 2020 op de partij stemde, namelijk 108.000.

“Deze groep moeten we binden en behouden. Als van deze groep elke kiezer één extra stemmer kan bijhalen, zitten we gauw dichtbij de 220.000 stemmen. Dit kan zorgen voor 34 zetels, waardoor we als partij van niemand meer afhankelijk zijn,” aldus Gajadien.

Hoewel Gajadien optimistisch is over de mogelijkheden van de VHP om een absolute meerderheid te behalen, benadrukte hij ook de cultuur van samenwerking binnen de partij. “Ook al hebben we 34 zetels, we kunnen altijd samenwerken met andere partijen. Maar niet meer met partijen die het goed werk storen,” merkte hij op.

Tijdens zijn toespraak erkende Gajadien dat de VHP de afgelopen vier jaar aanzienlijke imagoschade heeft geleden door samenwerking met andere politieke partijen. Voor de komende twaalf maanden beloofde hij, samen met VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi, om de problemen van de bevolking aan te pakken. “Problemen als grond- en sociaal beleid gaan we strakker moeten aanpakken en oplossen,” aldus Gajadien.

Bij de vorige verkiezingen behaalde de VHP 20 zetels, terwijl de partijleiding toen 28 zetels had gevraagd. Met het ambitieuze doel van 34 zetels voor de komende verkiezingen, hoopt de VHP een sterke positie te verwerven om hun politieke agenda ongehinderd door te voeren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameGajadien: "VHP niet meer afhankelijk met 34 zetels"