zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(1)

Fysiek onderwijs voor eindexamenkandidaten vanaf 30 juni

lees ook ...

Kastenstelsel in Suriname, na 150 jaar immigratie?

In India was er 3500 jaar een kastenstelsel gangbaar waarbij de Brahmanen, leraren en priesters aan het hoofd stonden, gevolgd door de tweede kaste van strijders zeg maar gewapende machten, daarna vol...

In Suriname mogen eindexamenkandidaten van het voortgezet onderwijs junioren (voj) en voortgezet onderwijs senioren (vos) vanaf 30 juni weer naar school. Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft in De Nationale Assemblee gezegd dat de schooldeuren opengaan voor deze leerlingen. Schoolleiders zullen schriftelijk de instructies ontvangen.

Ouders, verzorgers, leerlingen, parlementariërs hebben zich zorgen gemaakt over de voortgang van het schooljaar. Vooral ouders van leerlingen die voor een vervolgstudie naar het buitenland moeten hebben hun bezorgdheid uitgesproken. Minister Levens spreekt niet van een verloren schooljaar.

De voorbereidingen om deze kandidaten op school te ontvangen zijn nu in volle gang. Een van de instructies is dat er niet meer dan vijftien leerlingen per klas ontvangen mogen worden. Bovendien moeten de Covid-protocollen streng nageleefd worden.

Vanaf de paasvakantie op 9 april zijn de scholieren niet meer fysiek naar school gegaan. De minister heeft op 1 juni tijdens een persconferentie de aangepaste overgangsnormen voor de lagere klassen gepresenteerd. Er is bepaald dat het schooljaar wordt afgesloten op basis van het eerste en tweede kwartaal.

Bij de overgang krijgen de leerlingen van lagere klassen op het mulo, havo en vwo een rapport met aangepaste overgangsnormen. Op glo-niveau geldt een observatieformulier en voortgangsrapport.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFysiek onderwijs voor eindexamenkandidaten vanaf 30 juni