zaterdag 27 november 2021
24.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
5
(1)

Fysiek onderwijs voor eindexamenkandidaten vanaf 30 juni

lees ook ...

NPS bezorgd: vijfde coronagolf niet uitgesloten met Srefiden...

De Nationale Partij Suriname (NPS) vreest dat er een vijfde Covid-golf kan uitbreken bij het uitblijven van stringente maatregelen bij de viering van 46 jaar onafhankelijkheid van Suriname op 25 novem...

In Suriname mogen eindexamenkandidaten van het voortgezet onderwijs junioren (voj) en voortgezet onderwijs senioren (vos) vanaf 30 juni weer naar school. Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft in De Nationale Assemblee gezegd dat de schooldeuren opengaan voor deze leerlingen. Schoolleiders zullen schriftelijk de instructies ontvangen.

Ouders, verzorgers, leerlingen, parlementariërs hebben zich zorgen gemaakt over de voortgang van het schooljaar. Vooral ouders van leerlingen die voor een vervolgstudie naar het buitenland moeten hebben hun bezorgdheid uitgesproken. Minister Levens spreekt niet van een verloren schooljaar.

De voorbereidingen om deze kandidaten op school te ontvangen zijn nu in volle gang. Een van de instructies is dat er niet meer dan vijftien leerlingen per klas ontvangen mogen worden. Bovendien moeten de Covid-protocollen streng nageleefd worden.

Vanaf de paasvakantie op 9 april zijn de scholieren niet meer fysiek naar school gegaan. De minister heeft op 1 juni tijdens een persconferentie de aangepaste overgangsnormen voor de lagere klassen gepresenteerd. Er is bepaald dat het schooljaar wordt afgesloten op basis van het eerste en tweede kwartaal.

Bij de overgang krijgen de leerlingen van lagere klassen op het mulo, havo en vwo een rapport met aangepaste overgangsnormen. Op glo-niveau geldt een observatieformulier en voortgangsrapport.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFysiek onderwijs voor eindexamenkandidaten vanaf 30 juni