woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Frontliniemedewerkers ’s Lands Hospitaal gevaccineerd

lees ook ...

Start ondro oso vergaderingen in verband met 25 jaar PL

Dinsdag jongstleden is de politieke partij Pertjajal Luhur gestart met de zogenaamde Ondro oso vergaderingen naar 5 december 2023 toe te Meerzorg. Op die datum bestaat de partij 25 jaar. Wekelijks op ...

In het ’s Lands Hospitaal is het vaccinatieprogramma in de strijd tegen het Covid-19-virus ook van start gegaan. Frontliniemedewerkers uit dit ziekenhuis kunnen zich vanaf vandaag ook inenten met het AstraZeneca-vaccin. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) zijn eerder begonnen met het vaccineren van hun zorgpersoneel. Het ‘s Lands Hospitaal is het tweede grootste ziekenhuis in Suriname, waar Covid-19-geïnfecteerden, die zorg behoevend zijn, worden verpleegd.

Intern gingen er diverse meningen op over het niet nemen van de vaccinatie, maar volgens directeur Dayasankar Mathoera, heeft de ziekenhuisleiding een voorlichtings- en motivatiesessie gehad met de frontliniewerkers. Zij heeft hen kunnen overtuigen van de noodzaak, waardoor een aanvang kon worden gemaakt met het vaccinatieprogramma in het hospitaal.

“De weerstand was beduidend minder dan voorheen. Personen die nog de kat uit de boom kijken, zullen we over de streep halen, omdat het een noodzaak is dat eenieder die in contact komt met Covid-19-patiënten, gevaccineerd moeten worden.” Medisch directeur Soenita Nannan Panday is vandaag ook gevaccineerd. Zij voelde zich prima na ingeënt te zijn met het vaccin.

“Als we ons alleen focussen op vaccinatie, gaan we de strijd verliezen,” zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Dat is ook door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kenbaar gemaakt. “Wat we zien, is dat de mens wereldwijd ervan uitgaat dat met het vaccineren er nu risico’s genomen kunnen worden of dat men onvoorzichtig kan zijn. En juist daar kan het verkeerd gaan”, zegt Ramadhin.

Hij voegt eraan toe dat het aantal positieven weer fors omhoog kan gaan als men ervan uitgaat dat vaccineren de enige vorm van bescherming is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFrontliniemedewerkers ’s Lands Hospitaal gevaccineerd