zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
0
(0)

Frontliniemedewerkers krijgen als eerst Covid-19-vaccin toegediend

lees ook ...

President Santokhi op receptie Canadese missie in Suriname

President Chandrikapersad Santokhi was op donderdag 26 januari 2023 aanwezig bij een receptie van de Canadese missie in Suriname. Het staatshoofd gaf daarbij aan zeer ingenomen te zijn met de sterke s...

Wanneer de lading Covid-vaccin van Pfizer en BioNtech volgend maand in Suriname aankomt, worden als eerst de gezondheidswerkers die direct te maken hebben met Covid-patiënten ingeënt. Voordat de rest van de samenleving wordt geprikt, komt er een vaccinatiecampagne. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benadrukt dat niemand verplicht zal worden om zich te vaccineren tegen Covid-19, het wordt wel aangeraden. Het vaccin is veilig, zegt de minister.

“Er zijn geluiden dat de minister mensen verplicht gaat stellen, de minister gaat wetten maken en doordrukken in het parlement,” haalt Ramadhin aan. “Dat kan niet. Zelfs als uw arts u een bepaalde medicament voorschrijft, bent u niet verplicht om het in te nemen. Het gaat uiteindelijk om uw eigen gezondheid. Maar het gaat ook om de publieke gezondheid. En als u bijvoorbeeld straks naar Nederland wil reizen en zij vragen net als een gelekoortsboekje, nu naar een Covid-boekje of Covid-immuniteitspaspoort, gaat u ook niet kunnen reizen. Dit zijn zaken die we langzamerhand gaat moeten accepteren.”

Ramadhin deelt mee dat het Pfizer vaccin voorlopig voor slechts een kwart tot een half procent van de bevolking beschikbaar zal zijn. Covax, een organisatie die namens een groep landen waaronder Suriname onderhandeld om aan vaccins te komen, heeft benadrukt dat het bestemd is voor de ‘frontliners’. “We gaan nog niet iedereen over de hele linie kunnen vaccineren. In elk geval gaan we in alle ziekenhuizen alle mensen die met Covid-zorg bezig zijn vaccineren.”

De minister heeft er geen moeite mee om als een van de eersten gevaccineerd te worden. “Als het echt een wens is van de samenleving dat een regeringspersoon het als eerste moet nemen, de president of een minister, zullen we dat ook bespreken, zegt Ramadhin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFrontliniemedewerkers krijgen als eerst Covid-19-vaccin toegediend