vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Free data voor afstandsonderwijs is niet voor alle websites

lees ook ...

Training daverzameling voor LVV-voorlichters Groningen

Op het ressortkantoor van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) te Groningen, Saramacca, is opnieuw een dataverzameling training verzorgd aan voorlichters en personeel dat zich bezig...

Facebook, Instagram en Google Classroom zullen niet te vinden zijn op het ‘Free Data’ project van Telesur voor afstandsonderwijs. Google zal hierin ook niet te vinden zijn. Mike Antonius, directeur van Telesur, wil niet ingaan op de kosten voor het ‘Free Data’ project,  en zegt  dat het project niet gratis is. Het project is al gestart.

“We willen dingen gratis geven, maar niets is gratis. We hebben daarom voorwaarden gesteld om de kosten te minimaliseren. Daarom is gekozen om sites die passen binnen het pakket van free data te hosten,” legt Antonius uit. Hij zei verder: “Laat het een site zijn die op een server in Suriname bezocht kan worden, waarvoor we geen internationale capaciteit nodig hebben om naar het buitenland te gaan voor het aanschaffen hiervan in Miami, want dat zal ons meer kosten.”

Om de kosten te drukken zal google niet te vinden zijn op deze site “Je gaat ook geen Google Classroom zien, want de kosten hiervoor zijn gigantisch hoog. Er zal ook geen Zoom te vinden zijn, omdat niet alleen het onderwijs gebruikmaakt hiervan, maar ook het bedrijfsleven en andere sectoren en dat zal ons in grote problemen brengen,” volgens Antonius.

Hij adviseert daarom om het Moodle platform te gebruiken. Moodle wordt internationaal gebruikt om te studeren. Moodle zit ook  dichtbij en dat is een optie om studio conference te doen. Leerlingen en leraren moeten een switch maken van Google naar Moodle, vervolgt Antonius, omdat het een educatief platform is, dat reeds gehost wordt in Suriname. Alleen op die manier kunnen de kosten beheersbaar worden gehouden.

De minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, meldt dat er vanuit haar departement afspraken gemaakt zijn met Telesur  om alleen platformen en websites die gebruikt worden in het onderwijs gratis aan te bieden. Het betekent niet dat alle websites te vinden zullen zijn. Er zijn websites die gratis bezocht kunnen worden en daarvan moeten docenten, leraren en leerlingen gebruikmaken.

Het gaat onder andere om de websites van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, het Polytechnic College en het Instituut voor de Opleiding van Leraren. “De opleidingen die gebruikmaken van zo’n platform zullen gratis data krijgen,” volgens Levens.

Antonius geeft aan dat dit project, verder moet worden besproken  met de regering. Hij vraagt aandacht voor de transformatie die zal moeten plaatsvinden op de scholen. “Als je free Wi-Fi op scholen doet moet er geen Facebook en Instagram op zitten. Transformatie van de scholen moet ook gaan richting het Moodle platform. Facebook en Instagram zijn geen optie in dit platform,” zegt de Telesur topman.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFree data voor afstandsonderwijs is niet voor alle websites