donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
2.3
(3)

Fraude ontdekt bij Hakrinbank

lees ook ...

Vernieling leidt tot nieuwe aanhouding voor recent vrijgelat...

V.A. (47), die recentelijk uit de gevangenis is vrijgelaten, is opnieuw gearresteerd en in hechtenis genomen wegens vernieling van een woning. De politie van Livorno heeft haar in hechtenis genomen na...

Er is door de Hakrinbank bij de politie aangifte gedaan van fraude binnen deze financiële instelling. Tijdens een interne controle is de fraude ontdekt. Van klanten zou er geen gelden zijn ontvreemd. De Internal Audit Department van de bank is zelf bezig met een diepgaand onderzoek. Het doel is om de omvang van de fraude vast te stellen en de betrokkenen in kaart te brengen.

Door de bank zijn ook de nodige maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen en om de ontvreemde middelen terug te halen. Bij de politie is aangifte gedaan om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de betrokkenen. De Hakrinbank heeft het vertrouwen dat met beide onderzoeken de onderzoeksdoelen worden gerealiseerd en passende maatregelen getroffen zullen worden tegen betrokkenen, schrijft de bank.

De Hakrinbank betreurt de fraude, maar benadrukt dat deze de soliditeit van de financiële instelling niet aantast. Over een week wordt de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders over het boekjaar 2020 gehouden.

De jaarrekening, die op basis van IFRS grondslagen is opgemaakt, zal worden voorgelegd aan de aandeelhouders ter goedkeuring. Ondanks het jaar 2020 een zeer uitdagend jaar was, is het resultaat positief en ziet de toekomst er gunstig uit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFraude ontdekt bij Hakrinbank