Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Fraude binnen NV Energie Bedrijven Suriname wordt onderzocht

Geplaatst

op

Ebs22

De procureur- generaal is een onderzoek gestart bij de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS). De bond bij de EBS, Owos heeft dit eerder deze week ook kenbaar gemaakt aan zijn leden. De bond zal zijn medewerking verlenen.

De voorzitter van de bond Steve Geerlings roept elke medewerker op om mee te werken aan het onderzoek dat de pg gestart is. Geerlings is van mening dat de EBS corruptie vrij moet zijn. Ook is daarom de voorzitter van de RvC bij het bedrijf thuis gezet.

De EBS moet volgens Geerlings weer de oude worden. Aan de aandeelhouder moet ook jaarlijks dividend kunnen worden afgedragen. De visie van de bond zal de komende periode worden gepresenteerd aan de samenleving.- Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Boi
woensdag 9 september 2020 18:34

Ik hoop van harte dat alles maar dan ook alles boven water komt en wie schuldig is an diefstal en of fraude zonder aanziens des persoons zijn tijd op Boma gaat uitzitten. Het moet duidelijk zijn dat al dan niet gestolen gelden van het volk zijn en niet zoals sibilo en rusland in gedachten hadden. Alleen de foto van deze twee weerspiegelen pure corruptie koppen uit. En de VP maar blaffen dat het de juiste mensen op de juiste plaats zijn…………………………… Ik weet niet welke betekenis hij aan het woord ,,juist” verbonden heeft maar zelfs hij is niet geschikt of… Lees verder »

Brother
woensdag 9 september 2020 19:04

De gevangenis santa boma zal vol komen te zitten met vrienden van politiek ze zullen troefcall daar spelen vrienden onder elkaar die elkaar het hand boven het hoofd hielden.

Pad
woensdag 9 september 2020 19:56

Ik hoop dat alles goed worden uitgezocht.

Ook degene die misdaden tegen de menselijkheid heeft gedaan.

Bouterse en Brunswijk

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Pad
Ano
donderdag 10 september 2020 10:42

#Boi, ken jij de zwart wit films van vroeger dat de gevangenen een ketting aan hun benen hadden. Dat ze de straten, bermen, sloten en vuil stortplaatsen moeten onderhouden. Ik zou de mensen die bigi ting gingen spelen met lijfwacht, privé chauffeur die soort mensen zou ik op het vuilstortplaats laten werken voor bordje eten en slaapplaats in de gevangenis. Su heeft genoeg land waar groenten, fruit etc kan planten voor eigen gebruik voor de gevangenis, zelf koken, etc en overblijft gaat naar wees-, zorghuizen. Houten bedden zonder matras geven 1 p/wk wordt alle beddengoed gewassen en ook de kleding… Lees verder »

Bryan
donderdag 10 september 2020 14:16

@Ano,
Helemaal mee eens. En het liefst fel rode pakken met witte strepen.
Schijten in een zinken hok met gat in de bodem.

Lunes Armand
donderdag 10 september 2020 19:16

Luisterend naar de bond, kan gezegt worden dat wij meerdere van dit soort mensen in de leiding van de vakbonden moeten hebben. Geen verlengstuk van welke directie of RVC dan ook. waken dat zaken transparant verlopen. Natuurlijk is de aandeelhouder het belangrijkste punt binnen dit geheel.ij moeten willing zijn om op te treden tegen coruptie en onrecht die employee’s wordt aangedaan bij aangeven van misstanden. vele bonden spelen het spel van de directie mee en houden arbeiders straal voor de gek. Moge alle fraudleuze handeling naar boven komen en dat de schuldigen gestraft worden en dat dit een begin is,… Lees verder »Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen