maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

Fransen in Suriname mogen in St Laurent gevaccineerd worden

lees ook ...

Fernandes Bottling Company cleaned up 56 disposal bags at Br...

In collaboration with neighborhood groups, Fernandes Bottling Company successfully organized a beach clean-up event with the goal of bringing attention to the significance of maintaining seas free of ...

Fransen die in Suriname wonen mogen naar Saint Laurent du Maroni om gevaccineerd te worden. Het kan alleen als zij dit doen via de Franse ambassade in Suriname. Frankrijk adviseert dat Fransen gevaccineerd worden in het land waar zij wonen. Men doet dit om te voorkomen, dat de beperkte middelen in Suriname onder druk komen te staan. Dit bevestigd ambassadeur Antoine Joly van Franrijk in Suriname aan de pers. Fransen krijgen de Pfizer vaccin.

Om Suriname tegemoet te komen heeft Joly dit gevraagd aan het moederland, en er is positief hierop gereageerd. Fransen mogen hun vaccin in St. Laurent halen. Het land is nu bezig mensen boven de vijftig jaar te vaccineren. Zeven mensen boven de 65 jaar zijn vorige week al geweest voor de vaccinatie. Joly hoort ook tot de groep van vijf, die op vrijdag het vaccin krijgt. De mensen moeten allemaal een negatief covid-19 test kunnen overleggen. Ook moeten zij na drie weken terug voor de tweede prik. Alles wordt geregistreerd in een vaccinatieboekje, dat men kan overleggen waar het nodig is.

Dit geldt voor de ongeveer tweehonderd Fransen, die wonen in Suriname. Fransen in Suriname kunnen niet gevaccineerd worden als zij niet via de ambassade geregistreerd zijn. Niet Fransen, die in Frans-Guyana wonen krijgen wel het vaccin zegt de ambassadeur. Hij zegt ook dat er op dit moment geen reden bestaan om mensen die geen vaccin hebben gehad buiten de deur te houden. Indien het vaccin in voldoende mate toegankelijk is, zou zoiets wel kunnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFransen in Suriname mogen in St Laurent gevaccineerd worden