vrijdag 19 april 2024
28 C
Paramaribo
8.4 C
Amsterdam
0
(0)

Franse steun aan Surinaamse politie bij de grens wordt gecontinueerd

lees ook ...

AWJ rondt bijscholingsproject Covid-19′ af met Elektro...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft met de afronding van de vaktraining 'Electro-Huisinstallatie' het project 'Om- en bijscholing van werkzoekenden die tijdens de C...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) heeft onlangs de Franse Politie attaché op bezoek gehad. Ook de Franse ambassadeur in Suriname Nicolas de La Coste was aanwezig. De ambassadeur gaf aan dat dit bezoek naast een kennismaking ook een belangrijk moment was om te praten over de reeds opgebouwde werkrelatie tussen Suriname en Frans-Guyana.

De Franse steun aan de Surinaamse Politie wordt gecontinueerd, vooral bij de grens tussen beide landen. Minister Amoksi gaf aan de reeds lopende werkafspraken worden gecontinueerd. De werkrelatie zal zich verder gaan uitbreiden naar buurland Guyana verzekerde hij.

Verder is de minister kort ingegaan op de situatie die zich heeft voorgedaan te Pikin Saron. Hij gaf aan dat de situatie onder controle is, en dat er reeds gesprekken worden gevoerd met organisaties van de lokale bevolking om te komen tot een oplossing.

Eerder in het jaar ontving de bewindsman ook een Franse delegatie bestaande uit enkele kopstukken van het Franse ministerie van Justitie. Toen werden onder andere besproken: criminaliteitsbestrijding, de ratificatie van de recent gesloten samenwerkingsovereenkomsten, het gevangeniswezen en mogelijkheden voor technische assistentie.

De delegatie bestond verder uit Commandant Jean–Michel Canestrier en officer Pascal Alexandre.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFranse steun aan Surinaamse politie bij de grens wordt gecontinueerd