woensdag 28 september 2022
26.1 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

Franse politie ontdekt smokkel van benzine uit Suriname

lees ook ...

Ministry of the Interior swears in Spanish interpreter

Marciano Edgar Armaketo has been sworn in as an interpreter and translator from Spanish to Dutch and vice versa at the Ministry of the Interior (BiZa) by director Mohamad Nasier Eskak. Viewed from the...

Uit een onderzoek van de Franse grenspolitie van Saint Laurent du Maroni (Frans-Guyana) is gebleken dat er een smokkelnetwerk van benzine bestond uit Suriname. Het netwerk beheerde een illegaal tankstation in het hart van de stad Charbonnière. Meer dan 1.000 liter brandstof werd dagelijks illegaal met de boot vervoerd vanuit Suriname naar het Frans gebied.

Uit het onderzoek van De Police Nationale de la Guyane bleek, dat de aangeboden brandstof afkomstig was van smokkel uit Suriname. De exploitant is ook schuldig aan het bieden van hulp bij illegaal verblijf, zwart werk en het tewerkstellen van buitenlanders zonder werkvergunning.

De police Nationale de la Guyane heeft 32 vaten brandstof in beslag genomen, te weten 1.200 liter in de boot en 1.140 liter benzine en pompbediende apparatuur in een gebouw. Een bedrag van € 55.000.- is aangetroffen.

De boot die voor het smokkelen werd gebruikt, werd vernietigd, maar de hoofdverdachte wist te ontsnappen en is nu voortvluchtig. Nu wordt hij opgespoord door de politie in de grensplaats.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFranse politie ontdekt smokkel van benzine uit Suriname