maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Franse minister van Justitie bezoekt Surinaamse counterpart

lees ook ...

Mediawerkers ontdekken PURP-initiatieven

Mediawerkers en journalisten zijn uitgenodigd voor een rondleiding langs de gebouwen en locaties die onder PURP vallen. De rondleiding vond plaats per tuk-tuk, met informatieve tussenstops waarbij de ...

De Franse Minister van Justitie, de Bewaarder van Zegels, Eric Dupond-Moretti heeft op uitnodiging een ééndaagsbezoek gebracht aan Suriname eind September. Doel van het bezoek was het goedkeuren van de additionele bepalingen bij de Justitiële overeenkomst van 2021. Beide landen willen deze gesprekken blijven voeren op het hoogste niveau.

Hij en zijn delegatie werden ontvangen door President Chandrikapersad Santokhi samen met de Minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi en de Minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin. Beide landen willen de gezamenlijke uitdagingen samen aanpakken. Men kijkt ook vooruit, en wil zo snel mogelijk het programma uitvoeren. Per 1 oktober is de Politieovereenkomst dat in 2006 werd gesloten in werking getreden.

De bewindslieden zijn het met elkaar eens dat men samen moet optrekken tegen drugssmokkel en illegale goudwinning. Uitwisseling van ervaring en trainingen zijn sleutels hiertoe.  Zelfs samenwerken in het begeleiden van ex-gevangenen, om terugval in de misdaad tegen te gaan, is belangrijk in de samenwerking. Een werkgroep zal voor dit alles ingezet worden. Verder wil men ook samen het Minamataverdrag uitvoeren. Het vertrouwen in de overheid moet hiermee versterkt worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFranse minister van Justitie bezoekt Surinaamse counterpart