donderdag 18 april 2024
25 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Franse en Guyanese ambassadeur willen samenwerking met Suriname versterken

lees ook ...

BLTO intensiveert acties vanwege uitblijvende betalingen

De Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) heeft aangekondigd dat ze hun acties vanaf vandaag zullen intensiveren. De leden van de bond zullen hun werkplek vandaag niet betreden. Dit komt ...

De ambassadeur van Frankrijk in Suriname, Nicolas de Bouillane de Lacoste, en de ambassadeur van Coöperatieve Republiek Guyana, Virjanand Depoo, hebben tijdens een bezoek aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) aangegeven, een sterke band te willen opbouwen met Suriname. Beide diplomaten waren woensdag voor kennismaking bij de assembleevoorzitter.

Gedurende de ontmoeting met de Franse ambassadeur is onder andere gesproken over het verzorgen van de taal Frans in Suriname en de Nederlandse taal in Frankrijk. Verder heeft de Guyanese ambassadeur voorgesteld samenwerkingen aan te gaan op het gebied van toerisme en landbouw.

Marinus Bee en ambassadeur Virjanand Depoo van Guyana. Foto: DNA

De parlementsvoorzitter heeft tijdens beide gesprekken aangegeven, dat het belangrijk is om relaties op te bouwen met landen in de regio. Ook brengt dit diversiteit aan culturen in Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFranse en Guyanese ambassadeur willen samenwerking met Suriname versterken