zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
0
(0)

Franse delegatie bezoekt Openbaar Ministerie

lees ook ...

Discussieavond onderzoekt de impact van Javaanse politieke i...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft tijdens een discussieavond in Ballroom Torarica het belang benadrukt van de Javaanse gemeenschap om hun politieke aandeel op te eisen. He...

Waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh, heeft woensdag 22 maart een Franse delegatie op het parket ontvangen. De delegatie bestond uit Nicolas de Lacoste, de Franse ambassadeur, de “Deputy Manager” van het Franse anti-corruptiebureau (AFA), de magistraat van het Franse Magistraten Training Instituut (ENM) verantwoordelijk voor de afdeling internationale aangelegenheden en de opleiding van rechters en vervolgingsambtenaren. 

Het doel van het bezoek was het initiëren van een project in samenwerking met het Surinaamse Ministerie van Justitie om anti-corruptie trainingen en workshops te geven aan Surinaamse actoren, waarbij ook de verwachtingen en behoeften van deze actoren werden gemeten. Ook maakte de delegatie kennis met de structuur, de taken en het functioneren van het Openbaar Ministerie en de uitdagingen die de organisatie en de politie hebben bij het opsporen en vervolgen van corruptie.

De gespecialiseerde desks bij het OM, de opleidingen tot vervolgingsambtenaar (RAIO/ VIO), de vooropleiding en de tussentijdse trainingen voor officieren van Justitie passeerden ook de revue. Ook werd opgemerkt dat de huidige wetgeving van Suriname voldoende ruimte biedt om daders van verschillende uitingsvormen van corruptie te vervolgen.

De Surinaamse delegatie beantwoordde ook vragen over hoe corruptieonderzoeken tot nu toe zijn gestart en de Franse delegatie deelde informatie over hun aanbod aan trainingen en over het gespecialiseerde Franse vervolgingsorgaan voor complexe en bijzondere zaken.

Het OM kijkt terug op een vruchtbare bijeenkomst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFranse delegatie bezoekt Openbaar Ministerie