woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Franse dagen in Paramaribo: een week van culturele promotie en samenwerking

lees ook ...

Kennismakingsbezoek ambassadeur aan voorzitter Nationale Ass...

Op 15 februari 2024 bracht Z.E. Fakri Rodriquez Pinelo, de ambassadeur van de Republiek Cuba, een kennismakingsbezoek aan Marinus Bee MSc. LLB, de voorzitter van De Nationale Assemblée. Tijdens dez...

Na het succes van het vorige jaar hebben de Franse ambassade in Suriname en Guyana, de lokale afdeling van de Territoriale Collectiviteit van Guyana, de Alliance française Suriname en andere partners gezamenlijk de tweede editie van de “Journées françaises à Paramaribo” of “Franse dagen in Paramaribo” georganiseerd.

De 10e verjaardag van de territoriale gemeenschap van Frans-Guyana in Suriname is ook gevierd op de Franse ambassade, in aanwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi. Het hoofddoel van deze activiteiten is het bevorderen van Frankrijk in al zijn diversiteit in Suriname, met speciale aandacht voor taal, cultuur, film en gastronomie. Dit jaar staat de reeks evenementen in het teken van de wereldwijde campagne van Frankrijk onder de leus: “Make It Iconic – Choose France”. Hiermee worden de aantrekkelijke aspecten van Frankrijk benadrukt, met name de Franse levenswijze. Ambassadeur Nicolas de Bouillane de Lacoste benadrukte dat het programma van de evenementen zeer gevarieerd is, net zoals Frankrijk zelf. “Het omvat een breed scala aan onderwerpen waarvan we hopen dat ze de aandacht op ons land zullen vestigen,” sprak de ambassadeur.

President Santokhi zette zich in zijn toespraak in voor een nauwere samenwerking met Frankrijk en buurland Guyana. Gezien de investeringen van Franse bedrijven in offshore olie- en gaswinning wil het staatshoofd de economische bedrijvigheid vergroten door samen te werken met de private sector. Ambassadeur Nicolas de Bouillane de Lacoste stond ook stil bij de tragedie die zich op 20 november jongstleden in de Matawai-regio van Suriname heeft voorgedaan. “Deze tragedie van een aantal bedolven mijnwerkers raakt ons allen hier in Suriname. Frankrijk staat zij aan zij met het Surinaamse volk in deze nationale rouw die is uitgeroepen op donderdag 23 en vrijdag 24 november,” sprak de diplomaat.

De ambassade biedt haar oprechte condoleances aan de families en dierbaren van de slachtoffers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFranse dagen in Paramaribo: een week van culturele promotie en samenwerking