woensdag 31 mei 2023
26.8 C
Paramaribo
20.4 C
Amsterdam
0
(0)

Franse ambassadeur wil sterkere handelssamenwerking Suriname-Frans-Guyana

lees ook ...

‘Asawini’, R. Edenburg kan het land worden uitge...

De vestigingsvergunning van mevrouw Regita ‘Asawini’ Edinburg, is maandag ingetrokken, door de regering. Dit maakt haar positie in het land nu illegaal. De in Suriname geboren activiste is Nederlandse...

Een delegatie onder leiding van de Franse ambassadeur, Nicolas de Lacoste, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Tijdens het bezoek stond de relatie tussen Frans-Guyana en Suriname centraal, waarbij de Franse ambassadeur voorstelde om intensiever samen te werken om de handel tussen beide landen te versterken.

De Lacoste gaf aan dat er behoefte is aan het ontwikkelen van de handel tussen Frans-Guyana en Suriname. Hij kijkt uit naar een intensieve samenwerking tussen investeerders en ondernemingen in beide landen. Vanuit Frans-Guyana willen ze mogelijkheden creëren om gemakkelijker te investeren vanuit beide landen.

Een belangrijk punt is dat Frans-Guyana moderne mogelijkheden en oplossingen biedt voor ondernemingen. De ambassadeur benadrukte ook het belang van het stimuleren van vrouwelijke ondernemers om gendergelijkheid te bevorderen. Frans-Guyana is ook van plan om hun grenzen verder open te stellen voor Surinaamse ondernemers.

Minister Kuldipsingh is verheugd dat de Franse ambassadeur de handel tussen Suriname en Frans-Guyana intensiever wil ontwikkelen. Volgens de minister ligt de focus van het ministerie op het stimuleren en ontwikkelen van Klein en Middelgrote Ondernemingen (KMO’s). Om ondernemingen in Suriname te helpen groeien, heeft het ministerie van EZ een KMO-fonds opgezet. Daarnaast is Suriname ook afhankelijk van buitenlandse investeerders.

Deze stap naar intensievere handelssamenwerking tussen buurlanden is dan ook positief. De minister kondigde aan dat er plannen zijn om een beurs te organiseren waarbij niet alleen ondernemers uit Suriname, maar ook uit andere landen zoals Frans-Guyana, worden uitgenodigd. Het doel is om ondernemers een platform te bieden om hun diensten en producten te promoten en zo de productie en export te stimuleren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFranse ambassadeur wil sterkere handelssamenwerking Suriname-Frans-Guyana