maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Franse ambassadeur op bezoek bij Minister Mac Andrew

lees ook ...

Suriname lanceert LEES-KRACHT project voor versterking leeso...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op 26 februari 2024 het "LEES-KRACHT" professionaliseringsprogramma gelanceerd, met als doel het versterken van het leesonderwijs op basisscho...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), heeft de buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de republiek Frankrijk, Nicolas de Bouillane de Lacoste, op donderdag 22 december jongstleden, voor een beleefdheidsbezoek ontvangen.

Bij deze gelegenheid heeft de minister de ambassadeur geïnformeerd over het beleid van het ministerie, dat gaat over arbeid, werkgelegenheid en jeugd. Partijen wisselden hierna met elkaar van gedachten over een eventuele samenwerking en over bepaalde aandachtsgebieden.

Voor AWJ zijn de aandachtsgebieden: bevordering van decent work voor iedereen in ons land, productiviteitsverbetering, arbeidsbescherming, versterking van de Arbeidsinspectie, bevordering van de werkgelegenheid en het klein ondernemerschap, en het sociaal en economisch weerbaar maken van kansarme- en risicojongeren.

Voor wat betreft de jeugd zijn participatie, vakscholing en mentale weerbaarheid/gezondheid belangrijke aandachtspunten voor het komend jaar. Partijen blijven met elkaar in contact om na te gaan hoe invulling te geven aan een eventuele samenwerking.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFranse ambassadeur op bezoek bij Minister Mac Andrew