donderdag 6 oktober 2022
26.1 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Frans-Guyanese vaccinatie wordt niet meegeteld in Suriname

lees ook ...

Nieuwe directeur, is wedergeboorte volksmuziekschool

De Effendi Ketwaru Volksmuziekschool heeft een nieuwe directeur. Louise Eduard-Naarden is dinsdagmorgen op gepaste wijze binnengehaald door de studenten en het bestuur. Effendi Ketwaru junior was de l...

De cijfers van het ministerie van  Volksgezondheid zeggen dat slechts 34,1 procent (200.000 personen )volledig zijn gevaccineerd. Het ministerie neemt in de telling Surinamers, die aan de Frans-Guyanese kant zijn geprikt niet mee in de telling. Wel streeft de regering naar 70 procent gevaccineerden om de coronamaatregelen te versoepelen. Het percentage volledig gevaccineerden in het land is dus hoger, dan wordt aangenomen.

Een Surinaams echtpaar die anoniem wil blijven heeft zich laten vaccineren in Frans-Guyana in augustus. Zij wilden een Pfizer vaccin, die nog niet in Suriname was. Over de Pfizer vaccin hadden zij meer informatie. Zij hebben familie in het land, die hebben geholpen met het invullen van formulieren.

“Ze hebben ons geholpen met het invullen van de formulieren en binnen tien minuten waren we geholpen”, vertelt de vrouw, die onderneemster is. “Wij kwamen best wel veel bekende en onbekende Surinamers tegen die er allemaal waren voor hun vaccinatie.”

Man en vrouw hebben totaal SRD.2500,- uitgegeven om dit rond te krijgen. Daarnaast weigeren de Fransen informatie te geven in het Engels, er werd uitsluitend Frans gesproken. Verder is alles vlot verlopen. Nu het vaccine in Suriname is, zal de rest van het gezin zich hier laten vaccineren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFrans-Guyanese vaccinatie wordt niet meegeteld in Suriname