zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
0
(0)

Frankrijk schenkt Suriname medische spullen in strijd tegen Covid-19

lees ook ...

ABI gaat producten binnenland exploiteren

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) verwelkomde de plannen van de Associatie van Binnenlandse Industriëlen (ABI) op vrijdag 20 januari, die op duurzame wijze ...

Suriname heeft een partij medische spullen ontvangen van Frankrijk. De overhandiging is gedaan door ambassadeur Antoine Joly. Minister Amar Ramdin van Volksgezondheid zei bij het in ontvangst nemen dat het niet alleen gaat om een geschenk, maar de geste in het kader geplaatst moet worden van het verder verstevigen van de samenwerking tussen Suriname en Frans-Guyana. De Personal Protective Equipments (PPE’s) dragen bij aan het terugdringen van de Covid-19-pandemie.

De bewindsman pleitte ook voor een goede verdeling van het Covid-19-vaccin in de regio zonder enige mate van voortrekkerij. De bewindsman maakte deze opmerking, omdat indien we niet goed voor elkaar zorgen, we in problemen zullen komen.

Minister Ramadhin toonde zich ook ingenomen met de schenking van de Fransen. Zodra de totale voorraad is gearriveerd, zal die verstrekt worden aan de ziekeninstellingen die een belangrijke rol vervullen in de strijd tegen het coronavirus.

Ofschoon er minder besmettingsgevallen zijn in ons land, is het volgens de bewindsman toch noodzakelijk om de maatregelen in acht te blijven nemen. Maandag vindt ook de launch van de Covid-19-voorlichtingscampagne plaats.

Deze campagne zal groots worden uitgevoerd. Met deze campagne wil de overheid de bezorgdheid onder delen van de samenleving met betrekking het vaccineren, wegnemen. Momenteel worden de werkers in de frontlinie gevaccineerd tegen het dodelijke virus.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFrankrijk schenkt Suriname medische spullen in strijd tegen Covid-19