maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Frangie onthult: overvloed aan valuta en handelsdynamiek in Suriname

lees ook ...

Dodelijke schietpartij in Paramaribo-Noord: twee Guyanezen d...

Gisteravond zijn twee mannen doodgeschoten in de Rubenstraat in Paramaribo-Noord. Beiden vertonen meerdere schotwonden aan hun lichaam en zijn van Guyanese nationaliteit. Op de plaats delict werd e...

Volgens Eblein Frangie, de directeur van Finabank, is er momenteel een overschot aan valuta op de markt. Hij legt uit dat de banken hun koersen baseren op de tarieven die worden vastgesteld door de Centrale Bank, en ook rekening houden met de vraag en het aanbod van valuta. De recente daling van de koersen bij verschillende wisselkantoren heeft de aandacht van de samenleving getrokken. Mensen hopen dat deze koersdalingen ook zullen leiden tot lagere prijzen in de winkels, maar volgens het platform van importeurs is dat voorlopig nog niet het geval, aldus Arun Hindori, de voorzitter van het platform, tijdens een interview met Key News.

Frangie suggereert dat het overschot aan valuta kan worden veroorzaakt door een afname in de vraag naar valuta. Hindori voegt hieraan toe dat importeurs mogelijk minder luxe goederen importeren vanwege de verminderde koopkracht. Deze opvatting wordt ondersteund door Gretl Wolfram, voorzitter van de Winkeliers en Ondernemers Vereniging in Suriname (WOVS), die eerder verklaarde dat winkeliers minder producten inkopen vanwege de zwakkere koopkracht van consumenten.

Desondanks hebben commerciële banken door het overschot aan valuta voldoende middelen om aan de huidige vraag van hun klanten te voldoen, aldus Frangie. Hij wijst ook op het strakke monetaire beleid van de regering, in samenwerking met dat van de Centrale Bank van Suriname, als een factor die heeft bijgedragen aan de huidige situatie op de markt. Frangie benadrukt dat de resultaten van het IMF-programma nu zichtbaar worden in het monetair beleid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFrangie onthult: overvloed aan valuta en handelsdynamiek in Suriname