vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
5
(1)

Fracties NDP en BEP willen duidelijkheid over trip naar Gabon

lees ook ...

Start landelijk symposia voor jeugdontwikkeling te Commewijn...

Op vrijdag 22 maart jongstleden vond in het district Commewijne de kick-off plaats van het project ‘Symposia Jeugdontwikkeling’. Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) wil vi...

Leden van de NDP en BEP-fractie in De Nationale Assemblee (DNA) vragen zich af waarom de uitnodiging van Conservation International Suriname (CIS) voor kennisuitwisseling met Gabon niet is bekendgemaakt. Zij willen duidelijkheid hierover. Volgens de fracties is de volksvertegenwoordiging niet ingelicht over de schriftelijke uitnodiging die 15 februari is verstuurd naar het college.

De voorzitter van het parlement Marinus Bee zou in een huishoudelijke vergadering hebben gezegd, dat hij persoonlijk is uitgenodigd en dat CIS de kosten betaalt. Over de samenstelling van de delegatie is niets bekendgemaakt.

NDP-parlementariër Jennifer Vreedzaam heeft deze kwestie pas aan de orde gesteld tijdens een vergadering, die werd geleid door waarnemend voorzitter Dew Sharman. Hij gaf aan niet op de hoogte te zijn van de uitnodiging en beloofde een onderzoek te zullen instellen.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar en die van de BEP, Ronny Asabina, spreken in een schrijven aan Sharman hun verbazing uit over het feit dat een grote delegatie is afgereisd naar Gabon, onder wie ook de fractieleider van de ABOP Obed Kanape. De NDP en BEP betreuren dat er geen parlementaire delegatie is afgevaardigd, die normaal bestaat uit vertegenwoordigers van de coalitie en oppositie. Zij willen daarom ook weten of de kosten zijn voor DNA of het ministerie van Financiën en Planning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFracties NDP en BEP willen duidelijkheid over trip naar Gabon