zondag 26 mei 2024
28 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

Fotografie tentoonstelling in Groningen, Saramacca

lees ook ...

USAID en NCCR werken samen voor veiligere scholen in Surinam...

De School Safety Course, een baanbrekend initiatief gericht op het voorbereiden van scholen op natuurrampen en andere noodsituaties, werd succesvol afgerond op het ministerie van Onderwijs. Dit progra...

In de Mr. Bas Ahmadali Multifunctionele Zaal te Groningen is gisteren de fotografie tentoonstelling ‘zie de wereld door jou fotolens’, gehouden. Villa Zapakara heeft de tentoonstelling in samenwerking met +597 Photography Foundation ontwikkeld.

Tijdens deze 2-daagse workshop ontdekken kinderen van 10-13 jaar hoe zij effecten van klimaatverandering in hun eigen leefomgeving kunnen vastleggen. De kinderen ook tips over het maken van een goede foto. Deze workshops worden gesponsord door Global Climate Change Alliance plus (GCCA+) en de United Nations Development Program (UNDP).

Voor Saramacca waren er 15 deelnemers van de scholen uit de ressorten Jarikaba en Groningen. Uit deze 15 deelnemers zijn er 3 deelnemers als winnaars uit de bus gekomen, die hun prijs vandaag in ontvangst nemenmochten nemen. De winnaars zijn; Arianna Jubitana (nummer 1) August Sowikromo (nummer 2) Sanchaya Amisi (gedeelde nummer 2).

Districtscommissaris van Saramacca, mevr. Sherin Bansi-Durga was te gast bij de opening van de tentoonstelling en mocht de winnaars bij deze gelegenheid hun prijs overhandigen. In haar korte toespraak gaf ze aan dat het bijzonder belangrijk is om kinderen van jongs af aan bewust te maken van Klimaatsverandering en de effecten daarvan in Suriname  over de hele wereld.

Verder bedankte ze de organisaties die op zo een interactieve manier bezig zijn met kinderen over belangrijke wereld vraagstukken. De tentoonstelling duurt tot en met 5 mei 2023 steeds weer van 10 uur s’morgens tot 5 uur s’middags.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFotografie tentoonstelling in Groningen, Saramacca