dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
5
(1)

Fosten kukru festival op het onafhankelijkheidsplein

lees ook ...

Minister Ori: “Stilstand in onderwijs binnenland moet ...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft de eerste interministeriële sessie gehouden gericht op het oplossen van de onderwijsproblematiek in het binnenland. Bij dit overl...

Op het onafhankelijkheidsplein wordt vandaag 25 augustus, zaterdag 26 augustus en zondag 27 augustus 2023, het fosten kukru festival gehouden, dat een initiatief is van het Directoraat Cultuur. Dit houdt in dat de verschillende ‘fosten’ gerechten van de diverse culturen bereid zullen worden.

Tijdens dit festival zullen de keukens ook een live tentoonstelling hebben hoe de gerechten worden klaargemaakt. Het doel is om de samenleving te laten zien, hoe de gerechten op de oude, traditionele wijze worden gemaakt.

Opmerkelijk en heel bijzonder zijn de grote kunstwerken die op het plein staan, namelijk de ‘kotomisies’. Daarmee wordt Suriname met de verschillende culturele groepen in zijn geheel gepresenteerd wat je kan zien aan de verschillende lappen. Er zullen ook verschillende culturele optredens en muziekformaties zijn.

De tenthouders en de verschillende acteurs die betrokken zijn bij dit festival, zijn druk bezig met de voorbereidingen om dit geheel tot een succes te maken. De tijden zijn : vrijdag 25 augustus : 15.00- 01.00
zaterdag 26 augustus : 12.00- 01.00, zondag 27 augustus : 12.00- 01.00

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFosten kukru festival op het onafhankelijkheidsplein