dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Fosten Kukru Fesa valt in de smaak

lees ook ...

Ministerie van EZ biedt personeel training in basisvaardighe...

Het Directoraat Ondernemerschap (DO) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft het personeel van het ministerie voorzien van een training genaamd...

Directoraat Cultuur organiseert dit weekend de eerste Fosten Kukru Fesa. Het culinair festival duurt drie dagen en werd gisteren officieel geopend door minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry. Uitgenodigd en aanwezig waren bij de opening districtscommissaris Ricardo Bhola, parlementsvoorzitter Marinus Bee, seniorenburgers en jongeren van tehuizen.

Er was een rondleiding en uitleg over de bereide gerechten voor de genodigden. Authentieke gerechten van inheemsen, marrons, Afro-Surinamers, Chinezen, Javanen en Hindostanen worden gepresenteerd tijdens dit festival, met ondere andere live cookings. Sommigen hebben geen handen genoeg om mensen te bedienen. De gerechten zijn goed in de smaak gevallen, enkelen waren heel snel uitverkocht.  Bara, peprewatra tot anitriberi is te krijgen.

“Laten we de wereld tonen dat we geen problemen hebben met etniciteit. Zo af en toe zijn we het niet eens met elkaar, maar dat duurt nooit lang”, aldus Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bij de opening. Zij draagt de overtuiging dat ook onze gerechten de verschillende etnische groepen bij elkaar brengt.

Het festival moet volgens onderdirecteur Cultuur Clifton Braam stimuleren, dat men elkaars cultuur leert. “Zo heb je respect voor het eigene en dat van de ander”.

Verschillende muziekgroepen zullen het geheel begeleiden. Op zaterdag en zondag start het festival van twaalf uur ’s middags en tot twaalf uur ’s avonds. Het is de bedoeling dat het festival een jaarlijks terugkerend karakter krijgt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFosten Kukru Fesa valt in de smaak